Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

apr 27 , 16:25 NEWS
shutterstock 2346419261
De rechtszaak tegen influencer Andrew Tate en zijn broer gaat er nu echt komen. Dat heeft de Roemeense rechtbank gisteren bepaald na maanden van onderzoek naar het bewijs tegen de broers.
In de rechtszaak worden Andrew en Tristan Tate verdacht van mensenhandel, verkrachting en aan de top staan van een criminele organisatie waarbij vrouwen werden uitgebuit.
Volgens de rechtbank in Boekarest zou de zaak tegen Tate getoetst zijn en moet er nu een datum bepaalt worden voor wanneer de rechtszaak van start kan gaan. De woordvoerder van Tate liet wel nog weten aan de pers dat er een bezwaar wordt ingediend tegen het besluit.
Andrew Tate werd in december van 2022 samen met zijn broer en twee Roemeense vrouwen opgepakt. In juni van vorig jaar werd het viertal aangeklaagd. De gebroeders Tate en de twee Roemeense vrouwen hebben altijd beweert onschuldig te zijn.
Andrew Tate claimt dat de aanklachten een onderdeel zijn van een politieke hetze om hem de mond te snoeren. Tate staat bekend om zijn luxe levensstijl en zijn uitgesproken vrouwonvriendelijke mening. Zijn mening leverde hem al een verbanning op TikTok, Instagram en YouTube op.
Naast een zaak in Roemenië hangt er ook een rechtszaak boven zijn hoofd in Groot-Brittannië. Daar wordt hij verdacht van meerdere seksueel misbruik zaken en is zelfs al gevraagd om uitlevering van Roemenië naar Groot-Brittannië. Afhankelijk van de uitspraak in de rechtszaak in Roemenië zal bepaald worden of Andrew en Tristan Tate zullen worden uitgeleverd aan Groot-Brittannië.
Foto: Shutterstock / LCV

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 26 om 173248

Rechtszaak Ali B staat op het punt te beginnen, dit is wat hem te wachten staat

NEWS mei 26, 17:34
brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
spakenvsijssel

Supporters van SV Spakenburg en IJsselmeervogels gaan met elkaar op de vuist

NEWS mei 26, 15:58
schermafbeelding 2024 05 27 om 111946

Andy van der Meijde vertelt over aanvaring met mede-international: "Ik pakte hem bij z'n strot en gooide hem weg"

NEWS mei 27, 11:15