Rechtszaak Young Thug uitgesteld tot volgend jaar nadat medeverdachte is neergestoken

dec 13 2023, 15:03 NEWS
schermafbeelding 2023 12 13 om 152054
In Georgia heeft een rechter op dinsdag besloten om het proces tegen Young Thug en zijn YSL collega's tijdelijk te schorsen tot het nieuwe jaar. Justitie noemt YSL een bende en claim dat ze worden geleid door Young Thug. De schorsing volgt op een steekpartij in de gevangenis, waarbij een medeverdachte betrokken was.
Fulton County Superior Court Judge Ural Glanville kondigde aan dat het proces op 2 januari zal worden hervat, nadat Shannon Stillwell, een van de medeverdachten, zondagavond in de Rice Street Jail werd gestoken tijdens een gevecht met een andere gevangene. Stillwell werd opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn advocaat meldde dat hij herstellende is. De rechter noemt als reden van de vervroegde vakantie 'een aanhoudend medisch probleem' waarmee verwezen wordt naar de situatie van Stillwell. Hij drong er bij de jury op aan om tijdens de vakantieperiode niet over het proces te praten en waarschuwde hen om nieuwsberichten en sociale media te vermijden.
Fulton County District Attorney Fani Willis beweert dat Young Thug, wiens echte naam Jeffery Williams is, medeoprichter is van een criminele straatbende die verantwoordelijk is voor gewelddadige daden gedurende een periode van tien jaar. YSL, dat staat voor Young Stoner Life Records, het platenlabel van de artiest, wordt ook geassocieerd met Young Slime Life, een straatbende in Atlanta die banden heeft met de Bloods. Young Thug en meer dan 25 anderen zijn aangeklaagd onder de Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, of de RICO Act. 
Stillwell, een van de zes medeverdachten die niet schuldig hebben gepleit aan alle aanklachten, moet zich verantwoorden voor twee moordzaken en andere aanklachten. Zijn advocaat, Max Schardt, blijft volhouden dat Stillwell onschuldig is. Een andere gevangene, Willie Brown, is beschuldigd van de steekpartij en wordt geconfronteerd met aanklachten van "zware mishandeling en bezit van verboden voorwerpen". Het gevecht vond plaats op zondagavond in de gevangenis, waarbij Stillwell meerdere keren werd gestoken. Op dit moment is er geen verandering in zijn medische toestand gemeld door het kantoor van de sheriff.