Rellen de tribune zorgen voor angstige situaties bij Brazilië tegen Argentinië, Messi neemt team mee van het veld

nov 22 2023, 12:22 NEWS
schermafbeelding 2023 11 22 om 124135
In een door rellen overschaduwde WK-kwalificatiewedstrijd heeft Argentinië een historische zege behaald op Brazilië in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. Ondanks de 1-0 overwinning van de Argentijnse voetballers, zal de wedstrijd vooral herinnerd worden om het geweld en de chaos op de tribunes.
De spanning tussen de Braziliaanse en Argentijnse fans liep al hoog op voor de aftrap, en tijdens de volksliederen braken er gevechten uit. Beelden tonen hoe supporters slaags raakten en stoelen naar de politie werden gegooid, die vervolgens hard optrad. De agenten sloegen er flink op los en op de beelden zijn meerdere gewonden fans en angstige kinderen te zien. Keeper Emiliano Martínez probeerde vanaf het veld de politie tegen te houden door hun wapenstok vast te grijpen, maar hij werd al snel weggehaald bij de situatie. De wedstrijd begon een half uur later dan gepland vanwege de ongeregeldheden.
Lionel Messi en zijn medespelers probeerden tevergeefs de situatie te kalmeren. De Argentijnse sterspeler was na afloop boos over het optreden van de politie en sprak zijn afschuw uit. "We zagen hoe de politie mensen aan het slaan was in het bijzijn van onze familie. Net hetzelfde gebeurde bij de finale van de Copa Libertadores. De Braziliaanse ordediensten houden zich meer met zulke zaken bezig dan met het voetbal. Omdat we een familie zijn, hebben we besloten om de wedstrijd gewoon te spelen om meer averij te vermijden. Uiteindelijk schrijven we met Argentinië geschiedenis door hier te winnen, maar deze wedstrijd zal altijd in één zin genoemd worden met de onderdrukking van Argentijnse fans. En dat kan niet getolereerd worden. Het is gewoon waanzin," verklaarde Messi.
Ondanks de onrust keerden de spelers terug op het veld, waar de sfeer beladen bleef. Na de rust wist Argentinië via Nicolas Otamendi het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Brazilië eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Joelinton. De Brazilianen leden hun derde nederlaag in de kwalificatiereeks voor het WK in 2026 en hun eerste ooit in eigen huis.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2146302683

Jaar na Gelredome debacle cancelt Burna Boy zijn show in de Johan Cruijff Arena

NEWS mei 02, 15:44
fifa 64a5892938d90

Populaire game EA FC 24 is vanaf 7 mei gratis te downloaden

GAMES mei 02, 10:28
schermafbeelding 2023 02 09 om 135833

Nooit eerder vertoonde beelden van een woedende XXXTENTACION in verhoorkamer duiken op

NEWS mei 02, 11:13
shutterstock 2346419275 2 65859bfbe960c

Andrew Tate gaat op oorlogspad en richt zijn pijlen op Juice WRLD en zijn fans: "F****** mindless"

NEWS mei 02, 16:26