Rico Verhoeven noemt gevecht tegen Jamal Ben Saddik 'het angstigste moment' uit zijn kickbokscarrière

mrt 15 , 22:04 NEWS
schermafbeelding 2024 03 15 om 211551
Afgelopen zaterdag won Rico Verhoeven het Glory Grand Prix toernooi. De kickbokser was daarom uitgenodigd om in de podcast van Gary Vaynerchuk (GaryVee) aan te schuiven. In de aflevering vertelt Rico Verhoeven over zijn kickbokscarrière en de zware gevechten die hij heeft moeten doorstaan om 10 jaar lang ongeslagen te zijn.
Een altijd scherpe GaryVee vraagt op een gegeven moment aan Verhoeven of hij wel eens angstig is geweest om zijn wereldtitel te verliezen. Waarop Verhoeven volmondig, “Ja”, antwoordt. “In 2021.” Waarmee Verhoeven doelt op het gevecht met Jamal Ben Saddik waarbij hij een snee en gigantisch opgezwollen oog overhield.
"Ik werd te slordig en gepakt op mijn oog. Tijdens het gevecht begon het te zwellen en sloot het. Maar ik maakte hem af in de vierde ronde, dus eind goed al goed", legt Verhoeven uit. Waarop GaryVee vraagt waarom het dat gevecht bijna fout ging. "Ik werd comfortabel, te comfortabel."

Dat Rico Verhoeven het gevecht met Jamal Ben Saddik aanstipt als het angstigste moment sinds hij wereld kampioen is, is niet onlogisch. De twee vochten in totaal 3 keer tegen elkaar. In 2011 won Ben Saddik door Verhoeven in de tweede ronde knock-out te slaan. In 2017 en 2021 won Rico Verhoeven weer van Jamal Ben Saddik.
Verder in de podcast vertelt Rico ook over het Glory Grand Prix toernooi. "Het was de zwaarste avond sinds mijn begin”, legt de kickbokser uit. "De organisatie wilde dat ik meedeed, om het te hypen. Het was iets wat ze vroeger vaker deden, in Japan. Nu brachten ze het concept terug.”
Dat Verhoeven het toernooi won was volgens hem toch niet zo vanzelfsprekend als door veel mensen gedacht. "Nou laat ik je vertellen: dit was geen makkelijke avond. Ik maak nog altijd fouten. In het derde gevecht was ik die man (Levi Rigters, red.) aan het slopen, maar werd ik te comfortabel en hij verraste me met een spinning backfist en ik ging naar de grond. Gelukkig herstelde ik en stopte hij."
Het winnen van de Glory Grand Prix heeft voor Verhoeven geen extra betekenis legt hij uit. "Als ik had verloren, was ik gesloopt. Maar op het moment dat ik met mijn vriendin in de auto zat, woog zwaarder voor mij dan de geschiedenis die ik zojuist had geschreven."