Rico Verhoeven wil na zijn carrière de filmwereld in en heeft een rol op zijn bucketlist: “Als ik een Marvel superheld mag spelen..."

mei 13 , 15:49 NEWS
schermafbeelding 2024 03 12 om 223131 65f0c9c098134
Rico Verhoeven is natuurlijk bekend als kickbokser, maar is op veel meer fronten actief dan alleen in de ring. Naast dat hij vader is van drie kinderen en van meerdere bedrijven mede-eigenaar is, heeft Verhoeven ook ambities in de filmindustrie. In een interview met De Telegraaf heeft hij het onder meer over zijn ambities buiten de sport.
Zo vertelt Verhoeven dat hij voor drie jaar heeft bijgetekend en waarom hij voorlopig nog niet klaar is met kickboksen. "Ik doe veel verschillende dingen, ben bijvoorbeeld mede-eigenaar van vijf bedrijven waarmee ik affiniteit heb. Denk aan ijsbaden, autostyling, fintech (financial technology, red.). Doordat dit mijn leven zo afwisselend maakt, ben ik waarschijnlijk ook met kickboksen nog niet klaar," vertelt Verhoeven.
Inmiddels is Verhoeven al meer dan 20 jaar actief als professioneel bokser en heeft dus al veel klappen ontvangen. Deze klappen kunnen er ook teveel worden, waardoor een kickbokser hersenschade of dementie kan oplopen. De 35-jarige wereldkampioen legt uit dat hij daar zeker van op de hoogte is. "Ik vecht zo veilig mogelijk. Ik heb een bepaalde vechtstijl gecreëerd waardoor ik mijn hoofd zoveel mogelijk spaar. Dit wordt door sommigen als saai gezien, anderen noemen het tactisch en slim. Ik probeer in ieder geval te winnen op een manier waarop mijn lichaam er het minste last van heeft.”
Er wordt ook gevraagd naar Verhoeven zijn carrière als acteur en zijn ambities daarin. Hij heeft inmiddels al een paar films op zijn naam staan en speelde zelfs de hoofdrol in de film Black Lotus. Hoewel de kickbokser zijn bokshandschoenen nu nog niet wilt uitdoen, ligt zijn andere passie zeker in Hollywood. "Ik ben mijn hele leven al een filmfreak, vind het interessant hoe het verhaal wordt verteld," vertelt Verhoeven. Als er wordt gevraagd wat zijn droom rol is, heeft de wereldkampioen maar één antwoord. "Als ik een Marvel superhero mag spelen. Neem Captain American, wow... Die is zo vet. Stel je voor dat zoiets zou lukken, dat zou crazy zijn. Dan heb ik mijn bucketlist echt volledig afgevinkt.”