Ronnie Flex verliest rechtszaak tegen Top Notch en gaat in hoger beroep

jan 31 , 13:30 NEWS
schermafbeelding 2024 01 31 om 132636
In de documentaire Voor Altijd Samen over Ronnie Flex en zijn gezinsleven zagen we hoe hij samen met zijn manager Breghje en een aantal advocaten een rechtszaak aan het voorbereiden was tegen zijn voormalige label Top Notch. Hij was van mening dat hij door het label, achteraf gezien, flink benadeeld is door het contract dat hij in 2012 tekende. Flex vertelde toen dat hij vrijwel niks verdiend had aan zijn muziek.
De 31-jarige artiest is van mening dat Top Notch, na de successen die hij het label bracht (o.a. door zijn bijdrage aan New Wave), zijn contract had moeten openbreken en hem nieuwe voorwaarden had moeten geven. Hij stapte naar de rechter, omdat hij vond dat hij, in 2012, te weinig verstand van zaken had om het contract te kunnen tekenen en beroept zich op dwaling, misbruik van omstandigheden en ontbreken wilsovereenstemming, zo valt in de uitspraak te lezen. Ook is Ronnie het er niet mee eens dat hij een deel van zijn 'non-recording-inkomsten' moest afstaan aan Top Notch. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de shows die hij deed. Overigens paste Top Notch in 2022 de overeenkomst met terugwerkende kracht al aan en kreeg hij een hoger royaltypercentage. Voor Ronnie was dit echter niet voldoende.
De rechter bepaalde dat de overeenkomst niet vernietigd hoefde te worden en dat de artikelen en bepalingen waar Ronnie problemen mee had niet geschrapt hoeven te worden. Volgens de rechter was Ronnie Flex meerderjarig toen hij tekende en was het contract duidelijk genoeg om te kunnen lezen. Daarnaast werd Ronnie begeleid door een tweede persoon, die ook meerderjarig was en het contract ook gelezen heeft. Ronnie moet ook de proceskosten van 1872 euro betalen. Zijn management meldt aan het ANP dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.
Ronnie Flex bracht bij Top Notch drie solo albums uit, namelijk De Nacht is nog jong, net als wij voor altijd, Remi en Nori. Daarnaast worden New Wave en het album WOP van Lil Kleine ook aangemerkt als projecten van Ronnie Flex, zo valt te lezen in het de uitspraak.