Rotterdamse gemeente raakt geïnspireerd en zoekt een locatie voor een blijvend eerbetoon aan Def Rhymz

apr 26 , 10:15 NEWS
shutterstock 755431756 66009edf911bc
De gemeente van Rotterdam is op zoek naar een plek in de stad voor een blijvend eerbetoon aan de onlangs overleden rapper Def Rhymz. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan het ANP, naar aanleiding van berichtgeving van Rijnmond. De gemeente denkt aan muurschildering, zoals het eerdere eerbetoon dat werd aangebracht op de muur van een sporthal in Rotterdam-Crooswijk.
De muur van de sporthal is een van de weinige plekken in Rotterdam waar legaal muurschilderingen mogen worden aangebracht. De afbeelding van Def Rhymz is aangebracht door kunstenaar Che. Nadat hij zijn kunstwerk deelde op sociale media kreeg hij veel lof. Volgens de gemeente was het kunstwerk een particulier initiatief. "Het is ook niet onze muur, dus wij kunnen niet bepalen wat er met afbeeldingen op deze muur gebeurt. Maar het heeft ons wel op het idee gebracht om misschien in deze vorm een permanent eerbetoon aan Def Rhymz te initiëren," aldus de zegsman van de gemeente. Hij zegt alleen niet te kunnen zeggen op welke termijn de gemeente hier werk van gaat maken.
Er verscheen in Amsterdam al eerder een muurschildering voor Def Rhymz, waar street art groep Kamp Seedorf verantwoordlijk voor was. Maar binnen een week was dit eerbetoon al verwijderd. De reden daarvoor is dat het kunstwerk gemaakt is op een bezitting van het vervoersbedrijf GVB, en dat is illegaal. Bovendien is volgens het klad- en plak beleid van de Amsterdamse gemeente de graffiti binnen 24 uur moet worden verwijderd.