Saaff en Mensa verdacht van gewelddadige overval op collega-rapper

okt 14 2022, 14:06 NEWS
Schermafbeelding 2022 10 14 om 135312
Saaff en Mensa werden deze zomer gearresteerd, maar het bleef onduidelijk wat er precies aan de hand was. De Telegraaf heeft vertrouwelijke stukken rondom de zaak ingezien en laat weten dat de rappers vastzitten voor een gewelddadige overval op vrouwelijke rapper AnishaGF. De overval vond plaats in de studio van Avalon in Duivendrecht.
AnishaGF werd uitgenodigd door Mensa om daar muziek te maken met hem. Een half uur nadat ze begonnen zijn komen er twee mannen binnen met machinegeweren die Anisha met de dood bedreigen, op haar inslaan en bitcoins van haar eisen. De twee lossen een schot en richten volgens de aangifte de wapens op haar hoofd, been en knie. De overvallers denken te weten dat AnishaGF een gigantisch bedrag aan crypto in haar wallet heeft en dat willen zij hebben. Nadat ze haar telefoon, ringen en kettingen heeft afgestaan verlaten de mannen het pand.
Opvallend genoeg belt Mensa haar achteraf om te zeggen dat ze mee moet werken, want anders komen er grote problemen vertelt Anisha aan de politie. De autoriteiten denken dat Mensa haar met voorkennis naar de studio heeft gelokt en daarmee is hij de eerste verdachte. De tweede verdachte herkent Anisha als zijnde Saaff, de muzikale partner van Mensa. De twee hebben op dat moment meerdere singles uit samen, zoals Hoe Niet?, Misschien, Shiba Inu en Ik Weet Niet.
Vanaf het moment van de verklaring van Anisha worden de twee rappers gevolgd en hun telefoons afgetapt. Ook de camerabeelden worden bekeken en niet veel later komen ze uit bij derde verdachte Yassine Z. die zonder bivakmuts aan de overval zou hebben meegewerkt. Op 20 oktober gaat de zaak tegen het trio van start met een pro-formazitting.