Slachtofferhulp wil dat Netflix de Dahmer serie verwijdert: "De dader wordt enorm geromantiseerd"

okt 06 • 11:39 • NEWS
Slachtofferhulp wil dat Netflix de Dahmer serie verwijdert: "De dader wordt enorm geromantiseerd"
De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix gaat over een seriemoordenaar die jarenlang vrijbaan kreeg van de politie. Hij zou tussen 1978 en 1991 17 mensen vermoord hebben. Zijn slachtoffers waren voornamelijk gay en sommigen waren niet ouder dan 14 jaar. Netflix vertelt het gedramatiseerde verhaal en laat zien hoe vaak de politie de fout in is gegaan en het overduidelijke racisme bij de agenten en de rechters.
Slachtofferhulp Nederland laat weten dat ze een substantieel aantal klachten hebben binnen gekregen over de serie, voornamelijk over de manier waarop de slachtoffers worden neergezet. Voorzitter Rosa Jansen zegt het volgende over de zaak: "Ons doel is om slachtoffers te helpen om na een vreselijke gebeurtenis weer de regie te nemen over hun leven. Door een Netflix-serie als Dahmer wordt die regie ze weer uit handen geslagen." Jansen stoort zich aan de manier waarop de dader wordt neergezet, als krachtige, sterke man, en de slachtoffers allemaal emotioneel en zwak zijn. "De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht."
Al direct na het uitkomen van de hitserie spraken de nabestaanden van de slachtoffers zich uit. Zij zouden niet op de hoogte gebracht zijn en geen enkele compensatie gekregen hebben terwijl ze worden nagespeeld en er geld wordt verdiend met hun verhaal.

AANBEVOLEN

Loading...