Soulja Boy reageert op dreigend verbod van TikTok in de VS en biedt aan de app te kopen

apr 25 , 10:19 NEWS
foto 25 04 2024 om 1116
Er is bekend gemaakt dat TikTok juridische stappen gaat nemen om het verbod van de app te voorkomen. De sociale media app moet van de Verenigde Staten de Amerikaanse afdeling verkopen en als dat niet wordt gedaan, wordt de app verboden in het land. Het nieuwe wetsvoorstel over TikTok maakt behoorlijk wat los bij gebruikers. Ook Soulja Boy heeft er een mening over en biedt aan de app te kopen.
"Smh this isn’t right. No freedom of speech. 1st amendment down the drain," reageert Soulja op een tweet die bekend maakt dat de Amerikaanse Senaat het wetsvoorstel heeft aangenomen. Het mogelijke verbod zit de rapper dwars, want daarna volgde er nog meer tweets. "I can’t believe yall just gon let them ban TikTok like that," schrijft hij. Soulja legt uit dat als ze het met TikTok kunnen doen, de VS dezelfde maatregelen gaat nemen met elke andere app of site.
Gebruikers van TikTok zeggen dat het te maken heeft met censuur. Zo hebben Pro-Palestina en Hamas video's op TikTok een groter bereik dan de top 10 Amerikaanse nieuws platformen samen. Terwijl het bekend is dat de VS en Israël hecht met elkaar verbonden zijn. Gebruikers zijn bang dat ze in de toekomst beperkte media gaan zien die is aangepast op mening van de Amerikaanse overheid.
Elon Musk heeft zich ook uitgesproken over de situatie. Hij vindt dat ondanks een verbod zijn platform, X (Twitter), zou bevorderen, het niet juist is. "Doing so would be contrary to freedom of speech and expression. It is not what America stands for," zegt de miljardair. Ook gaat er een video van Shou Chew, de CEO van TikTok, rond. Hij probeert bewustzijn te verspreiden over wat het verbod kan veroorzaken. "Make no mistake, this is a ban, a ban of TikTok and a ban on you and your voice", zegt Shou Chew.
Soulja Boy gaat heen en weer met fans die reageren op zijn tweet. In één van zijn laatste tweets over het onderwerp geeft de rapper aan dat hij het platform wilt kopen. "How much yall want for TikTok? I’ll buy it. @tiktok_us," schrijft Soulja.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

In my opinion, TikTok should not be banned in the USA, even though such a ban may benefit the 𝕏 platform. Doing so would be contrary to freedom of speech and expression. It is not what America stands for.

356.2K
Reply

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
schermafbeelding 2023 06 13 om 102851 64887157c4450 2

Maak kennis met de vrouw die er 160.000 volgers bij kreeg nadat ze indruk maakte op Mbappé

NEWS mei 27, 14:18
schermafbeelding 2024 05 27 om 111946

Andy van der Meijde vertelt over aanvaring met mede-international: "Ik pakte hem bij z'n strot en gooide hem weg"

NEWS mei 27, 11:15
schermafbeelding 2024 05 10 om 192757 663e592b7dea8

Joost Klein haalt uit naar de organisatie van het Songfestival tijdens optreden in Canada

NEWS mei 27, 13:26