Spaanse rapper Morad voor zes maanden de cel in

apr 15 , 17:44 NEWS
schermafbeelding 2024 04 15 om 175021
Spaanse rapper Morad is de gevangenis ingegaan om een straf van 6 maanden uit te zitten voor een verkeersovertreding, zo meldt de Catalaanse media. De artiest ging afgelopen week vrijwillig de gevangenis Brians 2 bij Barcelona binnen.
De 25-jarige rapper heeft meerdere confrontaties gehad met de politie en het rechtssysteem vanwege verkeersovertredingen. Hij is meerdere keren gearresteerd, omdat hij niet reageerde op oproepen van de rechtbank voor verkeersovertredingen en voor rijden zonder rijbewijs.
In een andere zaak accepteerde Morad in februari een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor de gewelddadige incidenten die plaatsvonden tijdens een videoshoot in 2021 in Hospitalet de Llobregat, naast Barcelona.
Morad riskeerde een gevangenisstraf van zes jaar wegens het aanzetten tot openbare onrust en zware mishandeling met een gevaarlijk voorwerp, maar de advocaat van de artiest en het OM bereikten een akkoord voor een lagere straf in ruil voor het afzien van het recht om in beroep te gaan en het betalen van de kosten veroorzaakt aan de zes politieauto's die schade opliepen tijdens het incident, ter waarde van €2.400.
De rapper ontweek gevangenisstraf en stemde in plaats daarvan in met het betalen van een boete van zes euro per dag gedurende zijn tweejarige straf.