Spanje probeert na Lamine Yamal opnieuw Marokkaans toptalent te kapen voor nationale team

jul 09 , 13:04 NEWS
schermafbeelding 2024 07 09 om 130110
Het Marokkaanse toptalent Adam Aznou is benadert door de Spaanse voetbalbond om voor Spanje te kiezen.
De 17-jarige vleugelspeler van Bayern München wil heel graag voor Marokko uitkomen, maar is al twee keer niet geselecteerd door bondscoach Tarik Sektioui en gaat dus niet mee naar de Olympische Spelen in Parijs dit jaar.
De Spaanse voetbalbond ziet dan ook de kans om Adam Aznou voor Spanje te winnen. Aznou kreeg samen met zijn ouders al een uitnodiging voor de EK kwartfinale wedstrijd tussen Spanje en Duitsland.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Aznou, geboren in Spanje, komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar verhuisde in 2022 naar Bayern München. Dit jaar tekende hij een profcontract bij de Duitse club, dat loopt tot juni 2027.
In oktober van vorig jaar deelde Aznou op Instagram dat hij de keuze had gemaakt om voor Marokko uit te komen. Lamine Yamal plaatste toen een geschokt emoji onder de bekendmaking.
Yamal stond natuurlijk voor een soortgelijke keuze. Met een Marokkaanse vader was het voor hem ook mogelijk om voor Marokko te kiezen, echter omdat hij is geboren in Spanje koos hij automatisch voor dat land.
“Ik heb altijd voor Spanje gespeeld, vanaf de U15, en ik ben altijd duidelijk geweest: ik wilde voor Spanje spelen, een Europees kampioenschap winnen, een wereldbeker en zo veel mogelijk andere dingen," verduidelijkte hij in 2023 toen Yamal de vraag over zijn keuze voor Spanje werd gesteld.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44