Spurs verdediger eist tonnen van FC Volendam "De tijd van onderhandelen is nu voorbij"

mei 01 , 13:49 NEWS
shutterstock 2204734383
Voetballer Micky van de Ven eist via de arbitrage een flink geld bedrag van FC Volendam, zijn oude werkgever. De Nederlander verwacht zo'n 450.000 euro van de club, zo meldt De Telegraaf. De voetballer claimt recht te hebben op tien procent van het bedrag dat Volendam kreeg voor de transfer van de verdediger van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur.
Van de Ven verruilde in 2021 de club uit het vissersdorp voor Wolfsburg met een transfersom van in totaal 3,5 miljoen euro. Van dit bedrag kreeg de centrale verdediger: 350.000 euro. Vorige zomer vertrok Van de Ven voor 40 miljoen euro naar Engeland om te spelen bij Tottenham Hotspur. Naast de Engelse club was Volendam hier heel blij mee, want zij kregen een doorverkooppercentage van 12,5 procent. Van der Ven was van mening hier weer recht te hebben op tien procent, maar daar ging FC Volendam niet mee akkoord. Zelfs niet toen de verdediger bereid was om van de 4,5 ton 75.000 euro aan de Nederlandse club te schenken.
De club kon het bedrag van 375.000 euro in tien jaarlijkse termijnen betalen. De Telegraaf schrijft dat de voorzitter van Volendam, Jaap Veerman, gevraagd is om een schikkingsvoorstel van driehonderdduizend te doen. “Veerman zegt in een e-mailbericht van 9 april 'door de raad van commissarissen te zijn gevraagd een schikkingsvoorstel van 300 duizend euro te doen (…) Mocht dat niet volstaan dan is het aan de arbiters in Zeist om een oordeel te vellen”, zo vertelt de Telegraaf.
“Ik wil er in deze fase weinig over kwijt behalve dan dat als de zaak al één procent minder goed had gelegen mijn client deze zaak niet was opgestart," vertelt de advocaat van van de Ven. "Het standpunt van FC Volendam gaat volkomen in tegen de vaste lijn van jurisprudentie. Ook de vader van de verdediger, Marcel van de Ven, heeft gereageerd op de zaak: "De club incasseert in totaal bijna acht miljoen euro voor Micky en mijn zoon heeft gewoon recht op zijn deel. Hoewel hij nog nóóit een bedankje heeft gehad voor al het geld dat hij opbrengt, was hij bereid 75.000 euro aan de club te schenken. Maar de tijd van onderhandelen is nu voorbij. We eisen nu het volle pond.”"
Foto: Shutterstock/rarrarorro