Sunday Service Choir medewerkers spannen rechtszaak van 30 miljoen dollar aan tegen Kanye West

feb 01 2021, 11:26 NEWS
kanye west
Het zijn niet de meest gemakkelijke tijden voor rapmogul, producer en fashion ontwerper Kanye West. Naast dat hij in een echtscheiding is verwikkeld met Kim Kardashian hangt hem nu ook nog een rechtszaak boven het hoofd. De ex-medewerkers van zijn Sunday Service Choir hebben zich onlangs negatief uitgelaten over Ye.
Volgens PageSix zijn er maar liefst twee rechtszaken tegen hem aangespannen. De voormalige medewerkers zeggen slecht behandeld of niet betaald te zijn door de veteraan. De rechtszaken draaien beide om de 'Nebuchadnezzar opera’ die hij in november 2019 organiseerde. De ticketverkoop ging niet zoals voorspeld, dus huurde Kanye honderden mensen in om plaats te nemen in het publiek en om zo gezichtsverlies te vermijden.
Volgens de wet moeten die mensen ingeschreven worden als werknemers en niet als individuen. Dat betekent dat ze recht hadden op pauzes om te eten en te rusten en op uitbetaalde overuren, maar de groep klagers zegt dat allemaal niet gekregen te hebben.
Het zou in totaal om duizend mensen gaan. Als de grote groep klagers gelijk krijgen van de rechter, zou dat de rapper tot 30 miljoen dollar kunnen kosten.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 27 om 105117

Anouk reageert op disstrack van Ronnie Flex en noemt hem ‘Little Crying B**** N***ah’

NEWS apr 27, 10:51
schermafbeelding 2024 04 26 om 165303

Bailey KBC en Meokidd reizen naar Santo Domingo voor Komen En Gaan clip

MUSIC apr 26, 16:28