Tim Hofman reageert op kritiek en brengt statement naar buiten in nieuwe BOOS-aflevering: "Jullie hebben gelijk”

jun 27 , 19:43 NEWS
schermafbeelding 2024 06 27 om 165856
Tim Hofman heeft gereageerd op de commotie rondom de BOOS-aflevering van vorige week. Precies één week geleden bracht Boos een nieuwe uitzending uit waarin zij hadden afgesproken met de mede-eigenaar van Black Box Adventures, een bedrijf dat bordspellen maakt. Op deze aflevering ontving BOOS veel kritiek en Tim Hofman kwam daar vandaag op terug.
Het desbetreffende bedrijf had in 2020 een crowdfunding gestart om het maken van een bordspel te kunnen financieren. “Een spannend spel, vier jaar, vijfduizend backers op Kickstarter, tonnen aan geld ingezameld, en toen… niks,” luidt de beschrijving van de BOOS-aflevering. "De immens succesvolle crowdfunding van het spel Adventures in Neverland heeft de afgelopen jaren alleen maar loze beloftes en boze bordspelliefhebbers opgeleverd. En een hallucinante confrontatie.” Het leek op een normale aflevering, alleen kreeg Tim Hofman en zijn team veel negativiteit over zich heen.
Nadat de aflevering online kwam regende het kritiek op het adres van Tim. De presentator zou zich samen met zijn collega’s heel onprofessioneel hebben gedragen tegenover Bas, mede-eigenaar van het desbetreffende bedrijf. Bijna alle mensen die hadden reageert waren het eens over de arrogante en pesterige houding die Tim aannam, waardoor het interview een “onrechtvaardige en intimiderende sfeer” kreeg. Dat terwijl de mede-eigenaar heel open was en op een eerlijke manier zijn verhaal deed. Hij liet zelfs Tim in zijn bankrekening en transacties kijken.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Tim Hofman heeft vandaag in het begin van de nieuwste BOOS-aflevering een statement gemaakt waarin hij terugkomt op de toon en inhoud van de bekritiseerde aflevering. “Jullie zeiden ‘je was onsympathiek’ en nog duizend dingen. En ik zeg: Jullie hebben gelijk,” begint de presentator. Vervolgens biedt hij zijn excuses aan en legt uit dat het niet de bedoeling was om een “iemand belachelijk te maken” of “om een pestkop te zijn,” aldus Tim Hofman. Daarnaast geeft hij meer context over de inhoud en waarom hij en de redactie van BOOS zo doorgingen op Bas. Tim is namelijk van mening dat hij en zijn redactie de journalistieke plicht hebben om kritische kanttekeningen te plaatsen bij de inrichting van de financiële constructie van Black Box Adventures.
Bekijk de volledige BOOS-aflevering van vandaag en vorige week hieronder.

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49