Trainer Henk Fraser geeft zijn kant van het verhaal over incident bij FC Utrecht: 'wilde hem bij zijn kraag pakken'

dec 17 2022, 12:50 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 16 om 215438
Trainer Henk Fraser ging gisteren met de NOS in gesprek om zijn kant van het verhaal te doen. Fraser steekt hand in eigen boezem en vindt dat mensen bij de club verkeerd bejegend worden.
"Spijt is lastig, want het is een impulsieve reactie. Met heel veel consequenties, en daar heb je wel spijt van", reageert Fraser op de vraag of hij spijt heeft van zijn reactie op Younes. "Het heeft ook consequenties voor mij, ik heb ook die handeling gedaan. Daar moet je mee dealen. Maar het heeft ook invloed op mensen die toch al graag hun mening geven over Younes, mij maar ook mensen die eigenlijk handelen naar eer en geweten. Jordy (Zuidam, technisch directeur FC Utrecht) heeft zich puur professioneel gedragen, die kan niet anders. Ik heb me toch al verbaasd over de kritiek op hem in de afgelopen tijd over hoe hij gepresteerd heeft de afgelopen jaren."
"Kees Jansma is voor mij altijd top geweest en bij Frans (Van Seumeren, grootaandeelhouder FC Utrecht) heb ik een speciaal gevoel," laat Fraser duidelijk weten. "Als je praat over spijt, dan zit het hem daarin. Ik heb mensen waar ik verantwoordelijk voor ben, mijn kinderen en kleinkinderen en noem maar op. Dat is iets wat me bezighoudt. Maar ook mensen zoals Frans van Seumeren, die was fantastisch voor mij. Tot op het einde. De beslissing heb ik samen met hem genomen, en dat zegt ook al genoeg. En de afwikkeling is fantastisch, daar kan ik niks anders over zeggen. Dat is ook de reden dat ik hier sta."
"Als dit dertig jaar geleden was gebeurd, dan had iedereen van mij letterlijk en figuurlijk verwacht dat ik hem een draai om zijn oren zou geven. Is dat gepast? Nee, ook al in die tijd niet," legt Fraser uit. "Maar het is een andere tijd. Vijf of tien jaar geleden had je waarschijnlijk een fikse boete gehad. Een aantekening, een reprimande. En mogelijk had je met de speler een drankje gedaan en het is uit de wereld. Je gaat met elkaar door, al kan het een krasje achterlaten. In beide tijden is het niet gepast, maar nu meer dan ooit."
Fraser blikte uiteindelijk nog even terug op het incident. Volgens hem is het achteraf aardig opgeblazen. "Er werd gescoord en Younes was het daar niet mee eens. Wat mij triggerde was de discussie over de beslissing van de scheidsrechter, in dit geval Urby Emanuelson. Ik vond het respectloos richting Urby, dat was gezagsondermijnend in mijn ogen. Ik heb een paar keer aangegeven dat hij moest stoppen en ik gaf hem een duw," vertelt Fraser. "Daarna draaide Amin zich om en maakte hij een opmerking. Daar reageerde ik feller op en ik pakte hem ook beet. Het klinkt grappiger dan ik het bedoel, want ik wilde hem eigenlijk bij zijn kraag pakken. Maar de trainingspakken van tegenwoordig hebben geen kraag meer, het zit meteen dus om je nek. Ik pakte hem beet en dat was geen goede handeling."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 17 om 120927

Publiek valt stil nadat Mike Tyson bizarre opmerking maakt over 16-jarige Jake Paul

NEWS mei 17, 11:21
schermafbeelding 2024 03 16 om 061135

Quincy Promes na twee maanden vrijgelaten in Dubai

NEWS mei 17, 9:23
joost popprijs sieseveenstra esns23 00947

Joost Klein reageert voor het eerst op diskwalificatie en ontkent strafbare feiten

NEWS mei 17, 14:19
foto 17 05 2024 om 1250

Rockstar komt met teleurstellende release update voor GTA 6

NEWS mei 17, 13:04
schermafbeelding 2024 02 21 om 172334

Verontrustende beelden opgedoken van Diddy die Cassie mishandelt

NEWS mei 17, 19:57