Travis Scott krijgt geen gelijk en blijft onderdeel van Astroworld-rechtszaak

apr 25 , 11:27 NEWS
travis scott swang remix
Het is inmiddels alweer bijna 2,5 geleden toen er een groot drama plaatsvond tijdens Astroworld, het festival van Travis Scott. Op 5 november 2021 kwam een grote mensenmassa in de verdrukking waardoor er tien doden en honderden gewonden vielen. Scott was medeorganisator van het festival en blijft ondanks een verzoek om hem te schrappen onderdeel van de rechtszaak.
De advocaten van de Amerikaanse rapper hadden een verzoek ingediend bij de rechter om de rapper en zijn productie maatschappij uit de zaak te halen. Zij stelden tijdens een zitting op 15 april dat Scott niet verantwoordelijk was voor het plannen van de veiligheid. Hij zou alleen verantwoordelijkheden hebben rondom de creatieve aspecten, zoals de optredens en marketing. De rechter in de Amerikaanse staat Texas is dus niet meegegaan in het verzoek van de advocaten van de artiest, waardoor de artiest betrokken blijft.
Vorig jaar werd al besloten dat Scott niet strafrechtelijk wordt vervolgd voor het dodelijke drama. Wel heeft de rapper nogsteeds meerdere civiele rechtszaken tegen hem lopen. Enkele nabestaanden van de slachtoffers troffen al een schikking met Scott.
Collega-rapper Drake werd ook aangeklaagd omdat hij samen met Scott op het podium stond tijdens de tragedie. De Canadees vond zelf dat hij niet kon worden aangeklaagd, aangezien hij alleen als gast optrad op het festival. Eerder deze maand kreeg de rapper zijn gelijk en werd uiteindelijk geschrapt van de Astroworld-zaak.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 26 om 173248

Rechtszaak Ali B staat op het punt te beginnen, dit is wat hem te wachten staat

NEWS mei 26, 17:34
brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
schermafbeelding 2024 05 26 om 152343

Nicki Minaj suggereert dat ze Amsterdam wil overslaan voor toekomstige tours

NEWS mei 26, 14:44
spakenvsijssel

Supporters van SV Spakenburg en IJsselmeervogels gaan met elkaar op de vuist

NEWS mei 26, 15:58