Utrecht verwelkomt eerste editie van gratis Off The Tracks Festival, waar sport en hiphop samen komen

jul 02 , 12:00 NEWS
schermafbeelding 2024 07 02 om 121116
Op zaterdag 13 juli 2024 wordt het stationsgebied van Utrecht omgetoverd tot een episch festivalterrein voor de allereerste editie van Off The Tracks, een gratis Urban Sports- en Street Culture-festival. Van 13:00 tot 23:00 uur kunnen mensen van alle leeftijden genieten van live optredens, Urban Sports, graffiti, panelgesprekken en heerlijk eten.
Off The Tracks biedt een unieke showcase van Urban Sports en Street Culture op het Jaarbeursplein en het Stadsplateau in Utrecht. Het festival brengt de beste talenten uit de stad en daarbuiten samen, variërend van live hiphopacts en street dance-stijlen tot skateboarden, inline skaten, freestyle voetbal, graffiti, BMX en freerunning. Het doel is om deze kunst- en sportvormen een podium te geven dat voor iedereen toegankelijk is. Het festival verbindt hardcore Street Culture-fans met cultuurliefhebbers en belooft een dag te worden waarin iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd of interesse, iets nieuws kan ontdekken en ervaren.
Het gratis festival biedt een indrukwekkend programma, inclusief (Olympische) sporters die hun vaardigheden demonstreren en kennis delen. De Off The Tracks Mainstage wordt gehost door Utrechtse hiphopcrews, waarbij de grootste hiphopfeesten uit de stad elk hun eigen programmering van artiesten uit het hele land presenteren, van experimentele live bands tot rauwe rap. De line up bestaat o.a. uit artiesten als Nelcon, Stropstrikkers, Schots & Scheef, Duimalot, Nina & Ella John en Josbros. Naast alle demo's, panelgesprekken, live shows en workshops is er ook een aanbod van eten en non-alcoholische drankjes.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Off The Tracks belooft niet alleen een dag vol entertainment, maar ook een nieuw perspectief op het stationsgebied van Utrecht. Door het Jaarbeursplein om te toveren tot een levendige hub van creativiteit, draagt het festival bij aan de positieve sfeer en promotie van deze plek. Bovendien verkent het festival de toekomstige mogelijkheden van het stationsgebied als een dynamisch en cultureel epicentrum.
Met de zomervakantie en de Olympische Spelen in aantocht – waar enkele Utrechters in hun urban sports schitteren – is dit het perfecte moment om de veelzijdige talenten van Urban Sports in Utrecht te vieren. Iedereen is uitgenodigd om de energie van Off The Tracks te ervaren. Of je nu een doorgewinterde fan bent van Urban Sports en Street Culture of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de stad te bieden heeft, dit festival heeft voor ieder wat wils. Houd de Instagram en website voor meer informatie.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44
schermafbeelding 2024 07 22 om 213930

Mustard, Ella Mai en Roddy Ricch flippen 911 van Wyclef Jean en Mary J. Blige op nieuwe track One Bad Decision

MUSIC jul 22, 21:31