Van Basten neemt woorden terug na belediging Ziyech: "Hem dom noemen was arrogant van me"

dec 14 2022, 7:42 NEWS
Schermafbeelding 2022 12 14 om 001113
Marco van Basten zal in de toekomst wel twee keer nadenken voor hij bepaalde uitspraken doet. Zes jaar geleden noemde Van Basten Ziyech 'dom' omdat hij toen voor Marokkaanse elftal koos. Zes jaar later en de tafels zijn volledig gedraaid, Oranje is uitgeschakeld in de kwartfinale van het WK en Marokko staat in de halve finale tegen Frankrijk. Van Basten toonde in de uitzending van NOS Studio WK 22 zelfreflectie, "Hem dom noemen was misschien wat arrogant van me."
Er was ooit sprake van dat Ziyech voor Nederland zou uitkomen. In 2015 meldde Ziyech bij het Nederlands elftal van Guus Hiddink, maar raakte tijdens een van de trainingen geblesseerd en kon zodoende niet debuteren. De opvolger van Guus Hiddink in 2016, Danny Blind en assistent Van Basten kozen toen ervoor om Ziyech niet meer uit te nodigen voor de eerst volgende interlandsperiode waardoor Ziyech uiteindelijk voor Marokko koos.
"Hoe dom kun je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor Oranje", reageerde Van Basten toen in de pers. "Maar ik vind nog steeds: zulke mensen moeten graag voor Oranje willen uitkomen, anders niet. Ik zou eerder voor Oranje kiezen, omdat het normaal gesproken een sterker team is. Maar hij heeft het ongelijk bewezen door met Marokko in de halve finale te staan. Maar dat is nu wel de eerste keer. Dat is ook wel weer goed van hem, dat is zijn verdienste."
Van Basten blijft wel bij zijn standpunt, "Ik vind, nogmaals, als iemand voor Oranje uit wil komen, graag. Als hij dat niet wil, dan moeten we niet gaan lopen bedelen en gek gaan doen, want dan wil hij wat anders. Daar werd heel moeilijk over gedaan, want wij hadden bij hem op bezoek moeten gaan, hem cadeaus moeten geven, et cetera, et cetera..."
Hugo Borst, die ook aan tafel zat, vindt het jammer dat Ziyech niet voor Oranje koos, "Maar de hartstocht die hij nu heeft, ik weet niet of hij die voor Oranje op had kunnen brengen," legt hij uit. "Het is een jongen die je echt aan je hart moet drukken. Het is een gevoelsmens. Hij voelt zich nu helemaal fijn in het Marokkaanse elftal en ik weet niet of hij onder Louis van Gaal of straks Ronald Koeman ook zo happy zou zijn geweest. Hij is niet vooruit te branden als hij geen warmte voelt."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 16 om 172904

Kanye West komt op voor zijn vrouw en mishandelt man die haar aangerand zou hebben

NEWS apr 18, 10:29
schermafbeelding 2023 10 02 om 173733

Max Verstappen maakt Lewis Hamilton belachelijk tijdens stream

NEWS apr 18, 14:28
ronaldo 3

Ronaldo krijgt gelijk van arbitragecommissie en kan miljoenen euro's verwachten van oud-werkgever

NEWS apr 18, 11:43
shutterstock 627391325

Ondernemer aangeklaagd voor verkrachting nadat hij zich anders voordeed op Tinder: "Ik wilde iemand anders, niet hem"

NEWS apr 18, 10:55
dailypaper ss24 resortcreative 11 0048 copy

Daily Paper bereidt je voor op de zomer en het festivalseizoen met nieuwe collectie

STYLE apr 18, 12:45