Voetballer Calvin Stengs verrast Rotterdams jeugdinitiatief en zet deelnemers en vrijwilligers in het zonnetje: "Het is een mooi project" 

apr 23 , 16:02 NEWS
schermafbeelding 2024 04 23 om 165437
Naast dat Feyenoord actief is op het allerhoogste niveau zet de club zich ook in voor de Rotterdamse jeugd. De club organiseert het hele jaar door de Feyenoord Street League; een straatvoetbal competitie. Naast het voetballen draait dit initiatief van Feyenoord niet alleen om voetbal.
"Het is belangrijk dat de jongens leren dat ze niet alleen zijn op deze wereld. Er is veel armoede in de wijk en daarom doen wij veel buurtbijdrages," vertelt Sebert, vrijwillig team manager. De vrijwilliger is al zes jaar actief Feyenoord Street League en leert de jongens en meiden dat je mensen die het minder hebben altijd moet helpen. "Dan ga ik met de jongens een keertje boodschappen met de oudere mensen die dat niet zelf kunnen doen, of we maken een pleintje schoon," vertelt Sebert aan ESPN.
Voetballer Calvin Stengs, die afgelopen zondag nog een prijs met Feyenoord pakte, verraste Sebert en zijn jongens en sprak met lof over het werk dat Sebert verricht: "Veel kinderen hebben het niet makkelijk en als je met elkaar bezig bent en iedereen probeert te helpen dan ondersteun je elkaar. Het is een mooi project." Zelf trapte de nummer 10 van Feyenoord ook een balletje mee, wat voor veel emotie zorgde bij Sebert.
De Feyenoord Street League bestaat uit 32 teams uit verschillende wijken. De club uit Rotterdam creëert via deze onderlinge wedstrijd verbintenis en zorgt ervoor dat mensen zich maatschappelijk betrokken voelen. Naast de competitie organiseert het initiatief onder andere het 'Feyenoord Zomerfeest' en verschillende bijeenkomsten in en rond het stadion. Stengs: "Voor mij is het Feyenoord gevoel 'geen woorden, maar daden' en ik denk dat dat hier mooi te zien is." 

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 26 om 173248

Rechtszaak Ali B staat op het punt te beginnen, dit is wat hem te wachten staat

NEWS mei 26, 17:34
brobbey price

Priceless teaset nieuwe muziek samen met Ajax-spits Brobbey

NEWS mei 26, 18:28
spakenvsijssel

Supporters van SV Spakenburg en IJsselmeervogels gaan met elkaar op de vuist

NEWS mei 26, 15:58
schermafbeelding 2024 05 27 om 111946

Andy van der Meijde vertelt over aanvaring met mede-international: "Ik pakte hem bij z'n strot en gooide hem weg"

NEWS mei 27, 11:15