Naast dat
Feyenoord actief is op het allerhoogste niveau zet de club zich ook in voor de Rotterdamse jeugd. De club organiseert het hele jaar door de Feyenoord Street League; een straatvoetbal competitie. Naast het voetballen draait dit initiatief van Feyenoord niet alleen om voetbal.
"Het is belangrijk dat de jongens leren dat ze niet alleen zijn op deze wereld. Er is veel armoede in de wijk en daarom doen wij veel buurtbijdrages," vertelt Sebert, vrijwillig team manager. De vrijwilliger is al zes jaar actief Feyenoord Street League en leert de jongens en meiden dat je mensen die het minder hebben altijd moet helpen. "Dan ga ik met de jongens een keertje boodschappen met de oudere mensen die dat niet zelf kunnen doen, of we maken een pleintje schoon," vertelt Sebert aan ESPN.
Voetballer Calvin Stengs, die afgelopen zondag nog een prijs met Feyenoord pakte, verraste Sebert en zijn jongens en sprak met lof over het werk dat Sebert verricht: "Veel kinderen hebben het niet makkelijk en als je met elkaar bezig bent en iedereen probeert te helpen dan ondersteun je elkaar. Het is een mooi project." Zelf trapte de nummer 10 van Feyenoord ook een balletje mee, wat voor veel emotie zorgde bij Sebert.
Aanbevolen Video
Scroll om verder te lezen.
De Feyenoord Street League bestaat uit 32 teams uit verschillende wijken. De club uit Rotterdam creëert via deze onderlinge wedstrijd verbintenis en zorgt ervoor dat mensen zich maatschappelijk betrokken voelen. Naast de competitie organiseert het initiatief onder andere het 'Feyenoord Zomerfeest' en verschillende bijeenkomsten in en rond het stadion. Stengs: "Voor mij is het Feyenoord gevoel 'geen woorden, maar daden' en ik denk dat dat hier mooi te zien is."