Voetballer die clubs- en spelers oplichtte gearresteerd, tientallen aangiftes en er wordt nog meer verwacht

apr 19 , 15:38 NEWS
shutterstock 1857484384
Nidal H, die voetbalclubs, speler en zaakwaarnemers op grote schaal zou hebben opgelicht, is opgepakt. Hij zou via nep-transfers clubs, zaakwaarnemers en speler hebben opgelicht voor bedragen tussen de duizenden en tienduizenden euro's. Er is 22 keer aangifte tegen de 26-jarige man gedaan.
De oplichter zou al zeker een jaar bezig zijn met zijn illegale praktijken. Niet alleen in Nederland, maar ook België, Schotland en Zweden was Nidal H. actief. Na onderzoek van De Telegraaf heeft het Openbaar Ministerie Amsterdam laten weten dat hij is opgepakt.
Volgens betrokkenen zijn de 22 aangiften tegen de oplichter nog lang niet alle incidenten die hebben plaatsgevonden. Veel slachtoffers zouden niet naar de politie willen stappen uit schaamte en angst. Twee zaakwaarnemers zeggen zelfs ernstig bedreigd te zijn. De KNVB is bekend met de bedreigingen en waarschuwt clubs voor H.
Onder andere technisch manager Peter Hofstede van Telstar en oud-profvoetballer en zaakwaarnemer Youssouf Hersi waren gedupeerden. De oplichter vroeg aan ze om voorschotten te betalen voor keuringen van spelers, kwam met zelfverzonnen belasting en vroeg vergoeding voor andere kosten. Uiteindelijk bleek dat er helemaal geen speler was aangekocht.
Het OM beschuldigt H. ervan dat hij voetbalclubs en zaakwaarnemers zou hebben benaderd. "Hij zou zich ten onrechte hebben uitgegeven als directeur of vertegenwoordiger van het bestuur van een Zweedse club en verzocht om betalingen voor reis-. verblijf- en keuringskosten. Nadat de aangevers hadden betaald kregen ze geen tickets en bleek dat er geen hotelreserveringen waren gemaakt," openbaart het OM.
Naast de oplichtingen wordt H. ook verdacht van witwasserij. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet voorlopig in de cel blijven. Het onderzoek van politie en justitie loopt nog.
Foto: Shutterstock/Burdun Iliya

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2146302683

Jaar na Gelredome debacle cancelt Burna Boy zijn show in de Johan Cruijff Arena

NEWS mei 02, 15:44
fifa 64a5892938d90

Populaire game EA FC 24 is vanaf 7 mei gratis te downloaden

GAMES mei 02, 10:28
schermafbeelding 2023 02 09 om 135833

Nooit eerder vertoonde beelden van een woedende XXXTENTACION in verhoorkamer duiken op

NEWS mei 02, 11:13
shutterstock 2346419275 2 65859bfbe960c

Andrew Tate gaat op oorlogspad en richt zijn pijlen op Juice WRLD en zijn fans: "F****** mindless"

NEWS mei 02, 16:26