Waarom Kylian Mbappé met een salarisinlevering dankzij 'Mbappé-wet' toch méér gaat verdienen dan ooit tevoren

jun 04 , 12:27 NEWS
schermafbeelding 2023 07 26 om 162403 64c12c935611b
Het is nog maar een paar dagen officieel bekend dat Kylian Mbappé aankomend seizoen gaat spelen voor Real Madrid, maar de Fransman mag zich nual de Koning van Madrid noemen. “Real Madrid C.F. en Kylian Mbappé hebben een akkoord gevonden waardoor hij de volgende vijf seizoenen een speler van Real Madrid zal zijn,” was op de website van Real Madrid te lezen, die overigens in een mum van tijd plat lag. Het salaris van Mbappé is naast de bekendmaking ook een veel besproken thema. De Fransman krijgt weliswaar minder loon dan bij Paris Saint-Germain, maar gaat alsnog meer verdienen van bij de Parijzenaren. 
Mbappé heeft een dus een contract van vijf jaar getekend. Bij Madrid gaat de topspits een netto jaarsalaris van 15 miljoen euro verdienen. Dit is overduidelijk minder dan bij PSG, waar hij jaarlijk 25 miljoen euro netto in zijn zak kon steken. Op het eerste oog lijkt het vreemd dat Mbappé akkoord is gegaan met zo een grote afname in zijn salaris, maar de Fransman gaat integendeel veel meer verdienen dan in Parijs. Volgens verschillende buitenlandse media ontvangt Mbappé maar liefst 150 miljoen euro aan tekengeld van de Spaanse topclub. Dit bedrag zal over de lengte van zijn contract worden verdeeld, wat betekent dat Mbappé nog eens 30 miljoen euro bovenop zijn basissalaris krijgt. Dit is tevens het hoogste bedrag ooit dat Real Madrid heeft uitgegeven aan een nieuwe speler. De 150 miljoen van Mbappé steekt daarmee ver boven de 120 miljoen van Eden Hazard en de 103 miljoen van Jude Bellingham uit. Echter moet Mbappé hiermee 'inleveren' op zijn tekengeld. De tekenbonus van zijn laatste deal met PSG was namelijk nóg hoger en bedroeg 165 miljoen euro, verspreid over drie seizoenen. Daar bovenop kwam nog een loyaliteitsbonus van 70 miljoen euro als beloning voor het feit dat de Fransman bij de club bleef. Op basis hiervan is het te begrijpen waarom de vedette van PSG ervoor koos om nog even zijn contract uit te zitten in de Franse hoofdstad. 
Als we kijken naar alleen zijn salaris en tekengeld, gaat Mbappé financieel flink inleveren. Maar er zijn daarnaast nog meer inkomstenbronnen die ervoor gaan zorgen dat de Fransman er financieel toch op voortuit zal gaan. Mbappé behoudt namelijk een aanzienlijk groot percentage op zijn portretrechten, rechten die een speler heeft op foto's video's uit commerciële deals die van hem zijn gemaakt. Normaal gesproken staat elke speler van Madrid 50% van zijn portretinkomsten af aan de club. Maar dit gebruikelijke beleid is niet van toepassing voor koning Mbappé, die dezelfde verdeling krijgt als Cristiano Ronaldo destijds kreeg: 80% voor de speler en 20% voor de club. Bovendien zal Mbappé de volle 100% van de portretinkomsten op zijn commerciële deals ontvangen die al lopende waren vóór zijn transfer. 
Maar dan zijn we er nog niet. Mbappé zal op zijn inkomende miljoenen slechts een beperkt percentage aan belastingen moeten betalen. De Fransman kan gaan profiteren van een nieuwe aftrekpost op de inkomstenbelasting. Enkel mensen die de laatste vijf jaar niet in Spanje hebben gewoond, vallen onder die nieuwe regelgeving, waaronder dus Mbappé. Die personen mogen 20 procent aftrekken van de bedragen die zij investeren in Spaanse staatsschuld of aandelen van bestaande of nieuwe bedrijven. De nieuwe wet wordt in de volksmond en media zelfs de ‘Mbappé-wet’ genoemd, aangezien de wet vlak voor de komt van Mbappé werd ingevoerd. 
Al met al keert Real Madrid bruto een minder salaris uit aan hun nieuwe aanwinst dan hij gewend is, maar desondanks zal Kylian Mbappé er dus netto zeker op vooruit gaan.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 06 23 om 204250

Florida rapper Foolio op zijn 26ste verjaardag doodgeschoten

NEWS jun 23, 20:26
schermafbeelding 2024 06 23 om 165121

50 Cent slachtoffer van crypto-hack waarbij fans voor 3 miljoen dollar zijn opgelicht

NEWS jun 23, 16:56