Wesley Sneijder in Turkije beschuldigd van witwassen drugsgeld en onderdeel te zijn van internationale misdaadorganisatie

jul 11 , 17:25 NEWS
schermafbeelding 2024 07 11 om 172317
Wesley Sneijder heeft vandaag op sociale media ontkent dat hij banden heeft met de misdaadorganisatie Comanchero. Volgens Turkse media zou de oud-voetballer geld witwassen voor de internationale misdaadorganisatie.
Deze beschuldigingen aan het adres van Wesley Sneijder zijn gemaakt nadat MASAK, een Turkse financiële inlichtingeneenheid, bekend heeft gemaakt dat Sneijder een ‘geheime partner’ is in de organisatie.
Sneijder laat op Instagram in het Turks weten teleurgesteld te zijn in de berichtgeving. “Het nieuws dat sinds de ochtenduren over mij verspreid werd in verschillende media, vooral Turkse media, geeft niet de waarheid weer”, begint Sneijder, die ooit voor de Turkse club Galatasaray speelde. “Ik ben diep bedroefd over de verspreiding van dit nieuws in Turkije, mijn tweede thuis.”

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Volgens MASAK heeft Sneijder aandelen in een bedrijf dat is betrokken bij de witwaspraktijken van Comanchero. In documenten daterend van 2013 tot en met 2017 kwam Sneijders naam steeds terug. Sneijder ontkent hierbij betrokken te zijn geweest en alleen aandelen had.
“Medewerkers hebben het bedrijf aan mij voorgesteld als een zeer goed bedrijf en op de een of andere manier heeft dat me vertrouwen gegeven”, legt Sneijder uit. “Ik heb op een legale en transparante manier aandelen gekocht. Ik heb echter in geen enkele vorm winst gemaakt vanaf het moment dat ik de aandelen heb gekocht tot nu toe.”
Er is volgens Sneijder ook geen aanklacht tegen hem ingediend. Sneijder laat weten dat ‘indien nodig’ hij juridische maatregelen zal nemen als media ‘misleidende desinformatie’ over hem blijven verspreiden.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44
schermafbeelding 2024 07 22 om 213930

Mustard, Ella Mai en Roddy Ricch flippen 911 van Wyclef Jean en Mary J. Blige op nieuwe track One Bad Decision

MUSIC jul 22, 21:31