Zweedse rapper van het jaar C.Gambino op 26-jarige leeftijd doodgeschoten

jun 06 , 12:45 NEWS
schermafbeelding 2024 06 06 om 133254
Een 26-jarige Zweedse rapper is bij een schietpartij tussen bendes in Göteborg doodgeschoten. De moord op C.Gamibo, bekend als 'de gemaskerde rapper,' wordt door de politie gelinkt aan een conflict tussen Zweedse bendes. “De politie heeft een moordonderzoek geopend. Er is nog niemand gearresteerd”, klinkt een verklaring.
C.Gambino werd vorige maand nog uitgeroepen tot hiphopartiest van het jaar in Zweden en won daarmee een Grammi, de Zweedse versie van de Grammy Awards. Zijn dood is volgens rapexpert Petter Hallen “een zware slag voor de rapscene in Göteborg en in heel Zweden.""Hij was een van de grootste namen van de Zweedse hiphop," vertelt Hallen tegen persbureau TT. De rapper heeft op Spotify zo'n één miljoen luisteraars per maand. Zijn laatste nummer 'Sista Gang,' wat 'Laatste Keer' betekent in het Nederlands, bracht hij uit op 31 mei en zit inmiddels op de zeven ton streams.
De politie laat weten dat rapper C.Gambino, wiens echte naam Karar Ramadan is, is doodgeschoten in een parkeergarage. Volgens een politiewoordvoerder is de moord “gerelateerd aan een bendeconflict” en was de rapper bekend bij de politie rondom drugsdelicten. Foto's die zijn genomen op het plaats delict laten een reeks kogelgaten in een glazen deur van de parkeergarage zien. De rapper is echter zelf nooit veroordeeld voor ernstige misdrijven en was volgens Hallen bezig met het beteren van zijn leven. “Hij wilde zich meer richten op relaties en het uiten van gevoelens,” aldus Hallen. Hij zou bovendien nog studeren aan de universiteit toen hij zijn muziekbedrijf startte in 2019, wat binnen enkele jaren tijd ontplooide tot een miljoenenimperium. 
Het geweld van bendeoorlogen met wekelijkse schietpartijen en explosies is in Zweden al jaren een probleem. Dit geweld wordt aanvankelijk gerelateerd met de strijd om de controle over drugshandel en breid zich inmiddels uit tot onder andere persoonlijke vetes. Dit groeiende geweld van bendeoorlogen kostte in oktober 2021 het leven van Einar, een andere bekende Zweedse rapper.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31