Nicki Minaj beschuldigt MTV van racisme, Taylor Swift voelt zich aangevallen

Gisterenavond werden de nominaties van de MTV Video Music Awards bekend. Nicki Minaj is met haar video ‘Anaconda’ genomineerd in de categorieën ‘Best Female Video’ en ‘Best HipHop Video’. Dit was voor Nicki echter niet genoeg.

In dezelfde tweet waarin ze MTV bedankt voor haar nominaties vraagt ze of ‘Feeling Myself’, haar video met Beyoncé, te laat uitkwam om in de nominaties meegenomen te worden.

Nicki start vervolgens een rant en begint met de vraag waarom ‘Anaconda’ niet genomineerd is voor ‘Video of the Year’. De clip verbrak record na record en heeft volgens haar een enorme impact gehad. Zo noemt ze bijvoorbeeld de parodie die Ellen Degeneres maakte en alle mensen die de choreo of de cover art nadeden op social media.

Taylor Swift voelde zich kennelijk aangevallen door deze serie tweets en vond het nodig om te reageren. Wellicht omdat zij wel genomineerd is voor ‘Video of the Year’ en slanke vrouwen in haar clip heeft.

Nicki reageert daar weer vol verbazing op, omdat haar tweets niet naar Taylor gericht waren.

Vervolgens wil Swift het soort van goed maken door Nicki uit te nodigen bij haar op het podium mocht zijn ‘Video of the Year winnen.

De media kreeg inmiddels lucht van de situatie en er verschenen verschillende berichten over haar tweets online. Na het zien van de berichten begon Nicki naar de media te wijzen. Voornamelijk Ryan Seacrest werd onder vuur genomen.

Nicki ging nog even door en retweette onderstaande tweets

22 July