Amsterdam grijpt rigoureus in: Oude binnenstad krijgt een blowverbod in poging om toerisme overlast te verminderen

feb 09 2023, 19:52 Nieuws
wietroken 1160x700 1
Amsterdam staat voor een dilemma en gaat een nieuwe koers varen in de aanpak tegen overlast van toeristen. Per half mei zal namelijk voor de oude binnenstad een blowverbod gelden. Dit houdt in dat een joint opsteken op straat op de Wallen niet meer toegestaan is en handhaving hier forse boetes voor gaat uitdelen.
Veel Amsterdammers zullen deze verandering niet toejuichen, omdat Amsterdam altijd de stad was waar alles kon en mocht. Blowen op straat zonder risico hoorde bij het rebelse imago van de stad Amsterdam, maar de grote toestroom van toeristen heeft ervoor gezorgd dat de gemeente de overlast terug wil brengen.
Het blowverbod moet ervoor zorgen dat het wallengebied voor buitenlandse toeristen minder aantrekkelijk wordt. Politie en boa's zullen vanaf half mei hiertegen optreden.
Naast een blowverbod zullen ook de sekswerkers eerder moeten stoppen met werken. Eerder werkten zij tot 06u00 en zal dit vanaf 1 april zijn tot 03u00. Horecazaken zullen vanaf half mei de deuren moeten sluiten vanaf 02u00 en mogen cafés geen nieuwe klanten meer binnenlaten na 01u00.