Quincy Promes neemt in blessuretijd van bekerduel drie strafschoppen en mist er twee

feb 27 2023, 21:56 Nieuws
Schermafbeelding 2023 02 27 om 215323
Dat Quincy Promes bij Spartak Moskou altijd de hoofdrol op eist is algemeen bekend. De voetballer van het jaar in Rusland eiste echter vandaag op een iets andere manier de hoofdrol op. De aanvaller mocht namelijk in de 9-minuten durende verlenging van de tweede helft drie keer een penalty nemen. Van de drie penalties wist Promes er twee te verprutsen. De tweede penalty mocht Promes opnieuw nemen omdat de doelman te vroeg van zijn doellijn bewoog en schoot hij deze wel binnen waardoor ze het bekerduel tegen Lokomotiv Moskou met 4-2 wonnen.
In minuut 93' versierde Promes de eerste penalty, nadat hij onderuit ging door een tackle van Igor Smolnikov. Bij de penalty probeerde Promes de bal af te werken in de linkerhoek, maar doorzag de doelman zijn plan en redde het schot. Drie minuten later in de 96' minuut was het een handsbal die ervoor zorgde dat Promes opnieuw de bal op de penaltystip mocht leggen. Dit keer probeerde Promes te scoren met een panenka, maar ook dit doorzag de doelman Lantratov. De goalie ving de bal op, maar door ingrijpen van de VAR werd duidelijk dat de doelman niet op zijn doellijn stond toen de penalty werd genomen. Ook voor Promes geldt dat de derde maal scheepsrecht is. Deze keer schoot Promes opnieuw in de linkerhoek, maar dit keer was het wel raak. De 4-2 was voor Promes zijn 18e doelpunt van het seizoen.