Nike introduceert Art Of Championship schoenencollectie geïnspireerd door NBA Hoogtepunten

Dat Nike een merk is met een invloedrijke geschiedenis is de basketbal sport is duidelijk. Het merk is al lange tijd bezig met spelers en fans voorzien van een van de beste (sport)schoenen en gear. Om dit te vieren komt het merk met een schoenencollectie van maar liefst 16 paar, met elk paar hun eigen verhaal uit de historie van de NBA. Het nummer 16 is geen toeval, dat is namelijk het aantal wedstrijden dat een team moet winnen om kampioen te worden.

Naast de 15 onderstaande schoenen komt er na het NBA seizoen van dit jaar nog een schoen bij, namelijk ter ere van de NBA kampioen van dit jaar. Deze schoen dropt in juni. Check hieronder de schoenen met hun unieke verhaal.

De Nike Kobe 1 Protro “Final Seconds” eert Kobe Bryant’s prestatie in de vierde wedstrijd van de 2006 Play Offs tegen de Phoenix Suns. Deze schoen dropt op 14 april.

De Converse Fastbreak Hi “No Easy Buckets” refereert naar Kevin McHale’s essentiële play in ’84. 17 mei zal deze schoen beschikbaar zijn.

De Nike Air Maestro II “Trifecta” eert Scottie Pippen’s triple-double in de Finals van ’93. Deze schoen dropt 10 mei.

Rasheed Wallace die de Lakers domineerde is de inspiratie geweest voor de Nike Air Force 1 High Retro “Rude Awakening,” die 26 april zal droppen.

De Converse Chuck 70 Ox “30 en 40” refereert naar Bill Russell’s stat line uit Game 7 van de ’62 Finals. Deze droppen 3 mei.

Als eer voor vrouwelijke basketballer Maya Moore’s snelle klim in de pro ranks, dropt deze Jordan XI Low “Rook to Queen” op 24 mei.

De Jordan I “Pass the Torch,” dropt 28 april en eert Kawhi Leonard’s weg naar de NBA Finals MVP.

Wes Unseld’s leiderschap tijdens de ’78 Finals inspireren de Converse Star Player Ox “Intangibles” die 17 mei uitkomen.

De aanwezigheid van Moses Malone in ’83 was de drijvende kracht achter de Nike Air Force 1 Low Retro “Fo ‘Fi’ Fo”. De schoen dropt 19 mei.

De Nike Zoom KD IV “Battle Tested” eert het cruciale moment in Kevin Durant zijn weg naar een NBA titel. De schoen dropt 7 juni.

LeBron zijn prestaties uit de ’07 Playoffs worden geëerd in de Nike Zoom LeBron Soldier 1 “25 Straight”, die 31 mei uitkomen.

De acrobatiek van Julius Erving gaven de Converse Pro Leather Mid “The Scoop” zijn naam. Deze schoen verschijnt 19 april.

The Last Shot XIV heef eigenlijk geen uitleg nodig, deze schoen eert de winnende punt van Michael Jordan waaruit het iconische Jordan logo is ontstaan. De schoen dropt 14 juni.

The Jordan XX8 “Locked and Loaded,” komt 12 mei, eert Ray Allen’s legendarische knockout schootings.

The Nike Air Force 270 “Gold Standard” is de schoen voor de winnaar van de Larry O’Brien Championship Trophy. De schoen wordt verwacht in juni.

More Stories
YFN Lucci gezocht voor betrokkenheid bij dodelijke schietpartij