‘Nike komt dit jaar met Heineken Dunk 2.0’

Het is niet de eerste keer dat Nike en Heineken aan elkaar gelinkt worden. In 2003 bracht Nike de SB Dunk Low ‘Heineken‘ uit. De sneakers waren groen met wit en zwart en op de hiel zag je een rode ster. De sneaker was duidelijk geïnspireerd door het Nederlandse biermerk, maar Nike heeft dit nooit toegegeven. Heineken was echter niet blij met de sneaker en droeg het sportmerk op de schoenen uit de schappen te halen. De schoen is sinds de release één van de meest gewilde SB Dunk Lows aller tijden en wordt dan ook voor duizenden euro’s op resell websites doorverkocht.

Volgens sneaker industry insider JF Grails komt er een vervolg aan en is de Heineken 2.0 in ontwikkeling. Het is momenteel nog niet bekend om welk model dunk het gaat, maar het zou de tweede dunk moeten worden in 2023 die geïnspireerd is door een drankmerk. Eerder werd de Nike Dunk Jarritos aangekondigd, geïnspireerd door de Mexicaanse limonade.

Er zijn helaas nog geen gelekte foto’s van de Heineken 2.0, dus voor nu moeten we het doen met foto’s van de versie uit 2003.