Nino: ‘’Mijn focus ligt op het Engels, maar mijn fans willen graag nog de Nederlandse Nino horen’’

Koepel 2
Als lid van LSD maakte Nino naam en steeg zijn faam in een hoog tempo. Iedereen kent hem van hits als ‘Dat Is Die Shit’ en ‘Uit Het Oog’. In 2006 tekende hij voor het eerst bij platenlabel ‘Goodlife’, maar zijn debuutalbum kwam pas in 2012 naar buiten op zijn eigen label ‘Planeet Namek’. Vervolgens viel er een stilte.

Het is alweer drie jaar geleden dat Nino zijn debuutalbum ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’ uitbracht. Dat is tot nu toe het project geweest dat het beste is ontvangen door zijn fans en omgeving. De plaat kwam zelfs binnen op nummer 1 in de categorie hiphop van iTunes, op nummer 3 van alle Nederlandstalige releases en videoclips behaalde meer van 1 miljoen views. Zijn album bracht hij uit via zijn eigen label ‘Planeet Namek’, dat hij nog maar kort ervoor opzette.

Nino X Jack London
Labelgenoten van Planeet Namek, (nu Global Kings Music) Singa en Joshua Newton, zijn overgestapt naar Engelstalige muziek en zijn niet van plan terug te keren naar het Nederlands. Toen Singa na het uitbrengen van ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’ een ongeluk kreeg, kwam Engelstalig ook op het pad van Nino. ‘’Toen hij revalideerde en niet naar de studio kon komen, had ik veel tijd om na te denken over mijn carrière. Wil ik als ik dertig ben nog steeds in het Nederlands rappen? Heb ik alles al gezien? Ik had zoiets van over vijf jaar wil ik nog steeds kunnen werken met mijn muziek. Daarom is het handig om nu iets te beginnen dat ook internationale doeleinden heeft en Singa stond daar erg voor open.’’

De geboorte van Jack London vond plaats, de artiestennaam die Nino aanneemt voor Engelstalige muziek. De reacties waren verschillend, maar zijn fans lijken het goed op te pikken. ‘’Mijn fans vinden het wel tof, maar ik wil verder groeien. Ik ben een kritische luisteraar en ik hoor nog wel een accent waar ik vanaf wil.’’De focus op Engelstalige muziek gaat daarom op dit moment niet volledig uit naar zijn eigen muziek, maar ook naar de muziek van anderen. ‘’Bij Joshua Newton bijvoorbeeld hoor je eigenlijk geen accent. Ik zet nu bewust een stap naar achter met het rappen om meer als producer en songwriter mijn positie te vullen voor Joshua Newton en Singa. Zo kan ik ondertussen doorgroeien in het Engels, maar meer door de jongens te pushen.”

Nino met logo
Ondanks dat er volgens Nino zelf nog kan worden gesleuteld aan zijn accent, is hij opgevallen in het buitenland. De keuze voor Engelstalig valt daarom zeker onder één van de hoogtepunten in zijn carrière. ‘’Ik moet zeggen dat het Engels nog niet is wat het moet zijn, maar ik krijg veel mooie opdrachten binnen uit het buitenland. Ik werk nu met grote producers vanuit LA en Italië. Het zijn gasten die het ook wel goed doen in de wereld van EDM.’’

Stille Wateren, Diepe Gronden II
De laatste tijd investeerde Nino vooral in zijn internationale carrière met de intentie om Nederlandstalig achter zich te laten. Toch kondigde hij aan zich opnieuw te richten op een nieuwe Nederlandse plaat. ‘’Mijn focus ligt nog steeds op het Engels, maar mijn trouwe fans willen graag ook nog de Nino in het Nederlands horen. Toen vroeg ik aan mezelf: ‘Waarom niet? Waarom niet beide?’’’ Dit zorgde voor een onverwachtse start van een vervolg van zijn debuutalbum “Stille Wateren Diepe Gronden 2”.

In 2005 kwam de carrière van Nino van de grond. ‘’Deze plaat is voor mij een soort anniversary sinds de start van tien jaar geleden.’’ Hij koos om weer dezelfde diepgang te brengen als hij deed met het eerste deel van ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’. Het album zal ook twee tracks bevatten met een vervolg van tracks op de eerste plaat. ‘’Het is een grote broer van mijn eerste album, maar met een vernieuwd geluid. Elke beat heb ik zelf geproduceerd en gecomponeerd samen met Kenneth Nolten. We maken dit album geheel met zijn tweeën.’’ Op drie nummers na is het album af. Het gaat dus niet lang meer duren, maar Nino durft nog geen officiële datum te noemen. ‘’Ik heb wel eens vaker gelackt in data noemen. Het komt in ieder geval wel voor de zomer.’’

Nino is vooral bekend van het samenwerken. Toch wordt daar een verandering in gemaakt. ‘’Ik wil nog niet teveel namen noemen met wie ik samen heb gewerkt, maar ik hou het vooral erg Nino. Ik heb met de mensen gewerkt die bij mijn eigen geluid horen.’’ Om een enige inschatting te krijgen laat hij toch nog wel een teaser achter. De eerste videoclip zal namelijk een feature bevatten waarmee Nino al eerder samenwerkte. ‘’Er komt een clip met iemand waarmee ik mijn eerste echte videoclip heb gemaakt. Er komt zelfs een stuk van dat oudere nummer in terug. Het wordt een soort throwback.’’

Nino Monument 1
Planeet Namek
Na de release van het nieuwe album wil Nino het liefst weer aan de slag met Engelstalig. ‘’Als ik nu tegen mezelf zeg dat het goed genoeg is, wordt het niet beter. Ik ben net begonnen, dus ik kan niet verwachten dat dit het beste is wat ik ga doen.’’ Veel vraag in het buitenland is een motivatie. ‘’Mijn vocals vallen op in het buitenland. Na deze plaat ga ik gewoon weer knallen met Jack London.’’

Internationaal gaan betekent voor Nino niet alleen een internationale carrière als Jack London. ‘’Mijn reden om internationaal te gaan is niet alleen om zelf muziek te maken, maar ook voor succes als labeleigenaar. Daarom heb ik ook twee jongens om me heen die ook echt goed zijn daarin. Ik zorg dat ik ook nog Nederlandse releases via Planeet Namek blijf doen met onder andere MC Prophet en Don. G. Intussen help ik artiesten via Global Kings Music die Engels willen doen. Mijn focus ligt uiteindelijk toch echt bij het buitenland met artiesten die dezelfde visie hebben. De Nino fans kunnen rustig ademhalen, want Nino blijft gewoon en ik kom met mijn sterkste album tot nu toe!”

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

23 February

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz