O.a. Ronnie, Sevn & Jonna bij de 25 meest invloedrijke Nederlandse artiesten onder de 25 volgens Spotify

ronnieflex
Het is weer tijd voor de lijst met 25 meest invloedrijke artiesten onder de 25 volgens Spotify. De muzikale experts bij de streamingdienst kijken onder andere naar aantal streams, creatieve ontwikkeling, originaliteit, grensoverschrijdend succes en potentie.

De lijst wordt aangevoerd door Ronnie Flex die daarmee Popprijs winnaar en wereldster Martin Garrix achter zich laat. Op de derde plek staat Sevn Alias en ook Jonna Fraser staat in de top tien. Check de volledige lijst en het commentaar van Spotify hieronder en beluister de bijbehorende playlist hier.

1. Ronnie Flex: Deze jeugdheld heeft inmiddels harten gewonnen van alle leeftijden. Met het nummer ‘Energie’ schreef hij de eerste nummer één hit van 2017 op zijn naam.

2. Martin Garrix: Doorgebroken op zijn 17e, staat hij nu drie jaar later aan de internationale EDM top. Zijn hit ‘In The Name Of Love’ veroverde een plek in Spotify’s Today’s Top Hits afspeellijst en met 21 miljoen luisteraars per maand behoort Garrix zelfs tot de top 20 populairste artiesten aller tijden.

3. Sevn Alias: Eind 2015 kwam Sevn’s eerste nummer op Spotify en in 2016 was hij al de nummer 11 meest geluisterde artiest in Nederland. Hij springt tussen stijlen en genres als een ware artiest.

4. Oliver Heldens: Behoort tot de next generation dj’s op het gebied van deephouse en electrohouse. Meer dan 2,7 miljoen Spotify gebruikers genieten maandelijks van zijn verfrissende kijk op dance.

5. Rochelle: Een pop barones met een gevarieerd muziekpalet: van zomerse club bangers tot meeslepende liefdesnummers. Ook in Duitsland en Denemarken heeft Rochelle veel trouwe luisteraars.

6. Douwe Bob: Een eigenzinnige artiest die zelfs op het Eurovisie Songfestival zijn kenmerkende karakter niet verliest. Opende onlangs zijn eigen kroeg, vernoemd naar zijn gelijknamige album ‘The Fool Bar’.

7. Jonna Fraser: Progressieve artiest die met zijn gevoelige sound vele harten gestolen heeft. Zijn nummer ‘Do or Die’, die in samenwerking met Broederliefde maakte, behoorde met 18 miljoen streams tot de zomerhits van 2016.

8. André Hazes Jr.: Fans van Hazes Jr. zijn van alle leeftijden en komen uit alle (Hollandse) windstreken. Het lijkt er op dat hij het ongeëvenaarde succes van zijn vader achterna gaat, maar wel op zijn eigen manier.

9. Yade Lauren: Een jonge vrouw met een prachtige stem waar de wereld snel meer van gaat horen. Yellow Claw gaf ons al een veelbelovend voorproefje met ‘Love & War’, maar we kunnen binnenkort nog veel meer verwachten van dit aanstormend talent.

10. Klyne: Creatief en eigenzinnig popduo uit Brabant met een vooruitstrevende en internationale sound. Wordt dan ook het meest beluisterd in Parijs, Manhattan, Amsterdam, L.A. en Londen.

11. Josylvio: Maakte in 2016 met een steengoed hiphop album zijn debuut. En bewees tegelijkertijd hoe veelzijdig hij is door gevoelige liedjes te maken met video clips waarin hij samen met Bizzey Griekse tragedies naspeelt.

12. B-Brave: In 2013 als derde geëindigd bij talentenjacht X-Factor en met iedere single die ze uitbrachten volwassener geworden. Ze groeien mee met hun fans en dat is te zien: in 2016 veroverden ze de eerste plek in de wereldwijde Viral Charts met het nummer ‘One Night Stand’.

13. Sam Feldt: Deze 23-jarige dj had in 2016 een wereldwijde zomerhit te pakken met ‘Summer On You’. Op dit moment is hij de nummer 339 van de meest geluisterde artiesten wereldwijd.

14. TP4Y: Popgroep bestaande uit 4 jonge vrouwen die in 2014 bekendheid vergaarden dankzij televisieprogramma ‘Holland’s got talent’. Deze dames vormen een gedegen concurrentie voor andere internationale girlbands.

15. Rollàn: Mixt Franse en Nederlandse rap in zijn nummers en dat klinkt zo goed dat hij het met maar twee uitgebrachte singles heeft geschopt tot deze top 25 onder 25.

16. Saux: Een Amsterdamse producer die frisse indie-electronische tracks maakt. Hij heeft onder de radar nu al 4 miljoen streams behaald en is populair in Spaanstalige landen. Vamos!

17. TV Noise: Utrechtse producers die verfijnde nostalgische rave producties maken in een verrassend jasje.

18. Pip Blom: Mooi voorbeeld van een pure, selfmade artiest. Eerlijke gitaarliedjes met een jonge stem die hopelijk veel andere getalenteerde meisjes en jongens inspireert ook de sprong te wagen.

19. Equalz: Dit Rotterdamse duo zorgt voor opzwepende club bangers en fijne liefdesliedjes. De hits op hun debuut album ‘Update’ zijn veelbelovend, in 2017 gaan we nog veel van deze mannen horen.

20. Teske: Youtuber en zangeres Teske begint steeds meer haar eigen sound en publiek te vinden en Nederland is er klaar voor. Pop zoals pop bedoeld is, recht voor zijn raap en om vrolijk van te worden.

21. Pauw: Psychedelische nostalgische rock die door jong en oud gewaardeerd wordt. Deze band zorgt zowel live als op Spotify voor een ware trip.

22. Drummakid: Je kent hem misschien als de drummer van Typhoon maar het is niet voor niets dat hij zijn bars mag laten horen tijdens Typhoon’s liveshows. Een waar talent dat zowaar zijn eerste miljoen streams heeft gehaald met het nummer ‘Zonin’, dat het meest werd beluisterd in Amerika en Canada.

23. Sophie Francis: Een van de jongste talenten in deze lijst. Amper 18 jaar oud en nu al heeft deze eigenzinnige dj-producer twee miljoen streams op haar solo track ‘Walls’. Houd haar in de gaten!

24. Yung Nnelg: Creatieve alleskunner met een oog en oor voor muziek waar veel liefhebbers van zullen smullen. Zijn EP ‘Contra’ is een boeiende aanvulling op het rijke Nederlandse hiphop landschap.

25. Melissa Lopes: Na verfrissende covers van Broederliefde en Jonna Fraser heeft deze Rotterdamse zangeres net haar eerste single uitgebracht. Het nummer ‘Wat je voelt’ klinkt als een vliegende start van haar carrière.

Foto: Naiko

More Stories
Video: Mac Miller – Of The Soul