Officier van Justitie wil dat Meek Mill nu vrij komt, maar de rechter weigert

Vanochtend verzamelde een grote groep mensen zich voor de rechtbank van Philadelphia om te protesteren tegen de rechter die Meek Mill achter de tralies heeft gezet. Eind vorig jaar werd Meek Mill veroordeeld voor 2 tot 4 jaar cel en sindsdien is er veel protest ontstaan tegen het gerechtssysteem van Amerika.

De Officier van Justitie kwam met een opvallende uitspraak. Hij liet namelijk weten dat hij Meek Mill z’n originele veroordeling uit het raam wil hebben. De aanklagers tien jaar geleden wisten dat de agent die betrokken was bij de zaak corrupt was, maar besloten dat te negeren. Dit zou betekenen dat Meek direct op vrije voeten zou komen. De rechter liet echter direct weten dat ze niet open staat voor een nieuw proces en dat de rapper gewoon achter de tralies blijft.

Bij het protest van vanochtend verschenen o.a. Rick Ross en Lil Uzi Vert voor de rechtbank om hun steun te betuigen. Ook kwamen leden van het American Football team Philadelphia Eagles het protest versterken en op social media maakten New England Patriots eigenaar Robert Kraft en Philadelphia 76ers mede-eigenaar Michael Rubin zich hard voor de vrijlating van de 30 jaar oude rapper.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

16 April

X