OM eist in hoger beroep geldboete tegen Ismo voor beledigende teksten in Eenmans

ismo-10jaar
Na het uitbrengen van zijn video Eenmans ontstond er veel commotie rondom Ismo. De lines “flikkers geef ik geen hand” en “ik haat die fucking joden nog veel meer dan nazi’s” leidde zelfs tot aangiftes op grond van belediging en discriminatie. De rapper uit Breda verscheen hiervoor vorig jaar voor de rechter, maar werd vrijgesproken. De rechter oordeelde dat hij gehandeld heeft binnen de lijnen van de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid.

Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Vandaag is bekend geworden dat het OM een geldboete van 1500 euro, waarvan 500 voorwaardelijk, eist van Ismo. Als onderdeel van de voorwaardelijke straf eist het OM ook dat de video van Youtube wordt verwijderd.

De advocaat-generaal meent dat er sprake is van “discriminatie op grond van ras en seksuele geaardheid” en dat “de uitlatingen met betrekking tot joden en homoseksuelen zijn ook onnodig grievend” zijn. De uitspraak wordt gedaan op 21 februari.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

9 February

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz