OM eist veertien jaar cel voor het doodschieten van Bolle

Op 10 oktober 2018 werd Bolle doodgeschoten in zijn eigen buurt, na een vermoedelijke ruzie. Al snel ging de naam rond van Ogilvan J. op social media. Zijn familie zou hem gevraagd hebben of hij het gedaan heeft en zijn moeder heeft bij hem aangedrongen dat hij zich zou gaan melden bij de politie. Naar eigen zeggen heeft hij tegen zijn familie bekend, omdat hij hun gezeur zat was.

Uiteindelijk werd J. bij zijn advocaat opgepakt door het arrestatie team en vandaag was de eerste zitting in de zaak. De officier van justitie acht bewezen dat de 21-jarige J. Bolle heeft doodgeschoten. Op camerabeelden is te zien dat hij wegrent van de plaats delict en de kleren die hij die dag droeg zijn verdwenen. Zelf ontkent hij en zegt hij dat hij aan joggen was, omdat hij moest plassen.

He Openbaar Ministerie noemde zijn verklaring erg ongeloofwaardig, mede omdat hij tegen drie getuigen gezegd zou hebben dat hij het gedaan heeft. Het OM constateert dat er geen sprake is geweest van voorbedachte rade en eist daarom veertien jaar cel voor doodslag. De rechter zal over twee weken uitspraak doen.