Onderzoek ingesteld nadat twee gevangenen clip opnemen en uitbrengen vanuit hun cel

Het komt regelmatig voor de mensen muziek uitbrengen vanuit de gevangenis. Vaak is deze muziek al eerder opgenomen of in het geval van Mario Cash is er een studio beschikbaar in de gevangenis. Ook worden er soms verses opgenomen via de telefoon, maar twee gevangenen in Macomb Correctional Facility in Michigan gingen een stap verder.

Via binnengesmokkelde telefoons namen ze niet alleen een track op, maar schoten er ook een video bij in de cel. De clip werd ergens in september opgenomen en kwam enkele weken geleden op Youtube waar het richting de 20 duizend views ging voordat het offline gehaald werd. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de situatie, want het is ten strengste verboden om een telefoon in de cel te hebben: “It’s incredibly dangerous [to have phones inside state prisons], especially with capability of getting onto the internet because they can be used to arrange escapes, harass witnesses, or place ‘hits’ on people inside or outside the prison,” aldus woordvoerder Chris Gautz.

Alle betrokkenen kunnen tot 5 jaar (extra) cel krijgen voor het binnen smokkelen van de telefoons. De gevangen kunnen daarnaast verplaatst worden naar een zogenoemde “maximum security” gevangenis.