Onderzoek laat zien wat de favoriete auto’s van rappers zijn

Mooie en vooral dure auto’s zijn altijd al een populair onderwerp geweest in hiphop. Er zijn dan ook verschillende artikelen gewijd aan de auto’s van rappers, maar er is eindelijk iemand die alle lyrics erbij heeft gepakt om te onderzoeken wat nou echt de favoriete auto’s zijn van rappers.

Met behulp van Rap Genius onderzocht MC Big Data welke merken en modellen het populairst zijn. In het eerste diagram zien we in hoeveel nummers bepaalde merken genoemd worden. We zien dat het meest genoemde merk Mercedes Benz is, maar dat rappers vrijwel nooit een model noemen. Als er wel een model genoemd wordt is het een SL of een McLaren. Het meest genoemde specifieke model is overduidelijk de Chevrolet Impala ’64, die in 971 nummers genoemd wordt.

merken-modellen

De onderzoeker is nog dieper op de gegevens ingegaan en daar kwam onderstaande grafiek uit. In de grafiek zien we hoe de populariteit van de merken over de afgelopen 20 jaar veranderd is. Opmerkelijk is de dip in de populariteit van luxe merken rond de financiƫle crisis in 2008/2009. Ook opvallend is de stijging van Maybach vanaf het moment dat Rick Ross populair werd.

populariteit-tijd

Er werd ook uitgezocht welke rapper het vaakst over merken praat en over welke merken hij dan praat. Het blijkt dat The Game de absolute koning is wat betreft het aanbevelen van auto merken. Bij 7 van de meest genoemde merken staat The Game op nummer 1. Zo noemt hij Chevrolet in 93 nummers, Mercedes Benz in 75 tracks en Lamborghini in 53. Ook bij Porsche (34), Aston Martin (24), Maserati (18) en Bugatti (13) staat hij bovenaan.

the game 2

Bentley (72), Ferrari (61) en Hummer (24) krijgen de meeste liefde van Gucci Mane.

guccimane

Als laatste werd er ook nog een diagram gemaakt van rappers die procentueel gezien het meest over auto’s praten. Daarin blinken Big Tymers (Birdman en Manny Fresh) uit met 84,93%. Check het overzicht hieronder.

bigtymers

Het hele artikel kun je hier lezen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

23 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.