Openbaar Ministerie eist 15 maanden cel tegen Kempi

kempi_koppijn
In september van vorig jaar werd Kempi gearresteerd toen bij hem een CZ Scorpion, ofwel een pistoolmitrailleur van Tsjechische makelij, en 5,4 gram cocaïne was gevonden. De rapper uit Eindhoven zit sindsdien vast in de penitentiaire inrichting van Grave. De arrestatie van Kempi in september vond iets meer dan een jaar na zijn vrijlating voor zijn vorige celstraf plaats. Vandaag stond Kempi voor de rechter en werd de zaak behandeld.

Het wapen dat gevonden werd, was volgens Kempi voor de opnames van een nieuwe video. De officier van justitie geloofde dit echter niet en er werd gerefereerd naar zijn eerdere veroordeling voor wapenbezit. Dit, plus de gevonden cocaïne, resulteerde in een eis van 15 maanden tegen de rapper. Omdat hij nog in de proeftijd van zijn vorige straf zat, komt daar nog de 97 dagen bij die hij over had, omdat hij vervroegd vrij kwam. De uitspraak van de rechter zal plaatsvinden op 22 januari.

Het verhaal van Kempi over de videoclip komt in ieder geval wel overeen met de berichten over nieuwe muziek. Zo heeft hij in de studio gezeten met Amerikaanse producer Alchemist en verscheen onlangs de video Fuck Jullie Allemaal, waarop hij samenwerkt met Jermaine Niffer en Sevn Alias.

8 January