Openbaar Ministerie eist dat Ismo video van Eenmans van Youtube verwijdert

ismo-1
Toen Ismo de video van ‘Eenmans‘ uitbracht deed dat veel stof opwaaien. Vooral de lyrics “Ik haat die fucking joden nog meer dan de nazi’s” en “flikkers geef ik geen hand” zorgden ervoor dat de rapper uit Breda in opspraak kwam. Er volgden 4 aangiftes tegen Ismo wegens het opzettelijk beledigen van onder meer homoseksuelen en joden. Ismo verklaarde vanaf het begin al dat hij met “joden” doelde op Zionisten en dat hij met “flikkers” mensen die je wat flikken bedoelt.

Vandaag moest de Brabander in de rechtbank verschijnen in verband met de zaak. De officier van justitie blijft bij de uitleg dat de tekst beledigend en discriminerend jegens joden en homoseksuelen is. Hij zegt dat Ismo bewust deze groepen beledigd heeft. Ismo houdt ook vast aan zijn eerste uitleg en zegt zelfs dat hij Zionisten nog steeds haat. Hij legt uit dat hij de tekst schreef om zijn gevoelens te uiten en de onrust in Palestina daar een belangrijke rol in speelde op dat moment. Ismo verklaart wel dat hij niet verwacht had dat het zo’n grote impact zou hebben en in een nieuwe versie van de track “joden” vervangen heeft voor “zionisten”.

De advocaat van Ismo staat hem bij en beroept zich op artistieke vrijheid, die nog verder gaat dan algemene vrijheid. Verder benadrukt ze nog eens dat Ismo “die joden” zegt, waarmee hij dus aangeeft dat het niet over joden in het algemeen gaat. Ook laat zij nog eens weten dat “flikkers” in deze context mensen zijn die je wat flikken, je in de rug steken. Ismo heeft volgens haar niet willens en wetens beledigd en direct uitgelegd wat hij bedoelde toen er commotie ontstond.

Het Openbaar Ministerie eist een geldboete van € 1500,- , waarvan € 500,- voorwaardelijk. Daar bovenop wordt er ook geëist dat Ismo de video, die inmiddels 4,5 miljoen keer bekeken is, van Youtube haalt. De advocaat van Ismo eist vrijspraak op alle vlakken. De uitspraak zal volgen op 8 december.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

24 November

20 comments

20 responses to “Openbaar Ministerie eist dat Ismo video van Eenmans van Youtube verwijdert”

 1. Kanmaareendonzijn says:

  Ismo beter niet verwijderen , fock t systeem

 2. Jay says:

  En de jeugd drank en drugs aansmeren mag wel ? GTFOH

 3. rodevlieg says:

  Ik zie hier geen probleem. de beste man maakt een videoclip. Ik ken hem niet dus zal ik ook geen oordeel plaatsen.
  LET IT BE….

 4. puna101boss says:

  Misschien kunnen ze ook eisen dat hij een keer iets anders aantrekt dan dat dooie trainingspak

 5. Henk says:

  4.5mill x bekeken baas!
  Waarom verwijderen?

  Fuck de systeem!
  Fuck de overheid!

  4.5mill zonder recorddeal!

 6. tuigeersteklas says:

  Buiten die mogelijke boete zou hij het positief moeten zien. Is allemaal promo dit. Haal er je voordeel uit Ismo!!

 7. Wesley says:

  Sorry maar dit slaat nergens op luister eerst naar de track voor je komt praten en oordelen man die track moet op YouTube blijven

 8. yo says:

  HA! Wat een idioten. Laat weer zien hoe ze excuses zoeken om echte problemen links te liggen.

 9. Gnl says:

  Ze maken zich meer druk om ismo’s rap dan die isis die nederland bedreigt met aanslagen all die mensen achter het bestuur zijn OP ze hebben gewoon niks te doen video blijft gewoon op youtube ismo #eemans

 10. Bb says:

  En dit in een land waar vrijheid van meningsuiting hoog staat. Bewijst weer eens hoe krom het is, meten met twee mate tering honden

 11. Netahanyahu says:

  Beter maak ik een mixtape : fuckjeblankedochterjeoomzitaandecrack&fuckAjood

 12. Blebke says:

  Die mensen kunnen er gwn niet tege dat je Joden gebruikt g , had je negers gezegt had je never een boete gekregen swa , en wie haat die zionisten nou niet kifesh man OM , rap is rap man en dan nog als hij ze zou haten laat m lekker want al die hollanders die mokros haten hoor j niks over G

 13. Rens says:

  Verder benadrukt ze nog eens dat Ismo “die joden” zegt, waarmee hij dus aangeeft dat het niet over joden in het algemeen gaat. Ook laat zij nog eens weten dat “flikkers” in deze context mensen zijn die je wat flikken, je in de rug steken.

  hahahaahhahahahaahaa geloof je het zelf

 14. Zelfie says:

  Blebke slaat nergens op in my town is iedereen samen g jy leeft nog 10 jaar terug ofzo

 15. 1 says:

  Moslims beledigen en discrimineren wordt duidelijk getolereerd in Nederland. Zei doen hun ding, wij de onze. Niet bitchen dus.
  Joden spelen en doen altijd zielig. Als je iemand geen hand wilt geven dan wat! Is dat verboden? Beledigen en discrimineren is wel verboden. Iemand geen hand geven is geen discriminatie.

 16. Sjoerd Sjoerdsma says:

  Hopen dat OM aan langste eind trekt, en hij vervolgens opnieuw op een of andere manier in de fout gaat. Dit heeft niks met artistieke vrijheid te maken, laat staan met muziek. Het is puur agitprop om de, veelal nog achterlijkere jeugd, te beïnvloeden. Gelukkig beseft een groot deel van Nederland dat steeds meer, gezien de laatste peilingen.

  • Bruhh says:

   Hij mag toch zijn mening geven of niet? Daar is ons hele politieke systeem toch op gebaseerd of zie ik dat verkeerd?

 17. Moslims mogen ook hun mening geven. says:

  Jullie zeggen allemaal dat iedereen zijn/haar mening mag geven en toen Charlie Ebdo de islam ging beledigen en toen hij werd geslagen door de Islamitische mensen of terroristen toen vonden jullie dat heel zielig enzo en nu zegt ismo wat hij ervan vindt dan gaan jullie hem een racist noemen terwijl Charlie de Islam ging beledigen dat is ook heel racistisch. Duss ismo mag nu ook zijn eigen mening geven. Wat je suis Charlie

Leave a Reply

Your email address will not be published.