Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Ismo

ismo-1
Toen Ismo de video van Eenmans uitbracht deed dat veel stof opwaaien. Vooral de lyrics “Ik haat die fucking joden nog meer dan de nazi’s” en “flikkers geef ik geen hand” zorgden ervoor dat de rapper uit Breda in opspraak kwam. Er volgden 4 aangiftes tegen Ismo wegens het opzettelijk beledigen van onder meer homoseksuelen en joden. Ismo verklaarde vanaf het begin al dat hij met “joden” doelde op Zionisten en dat hij met “flikkers” mensen die je wat flikken bedoelt.

Er werd een boete van 1500 euro (waarvan 500 voorwaardelijk) geëist en het OM wilde ook dat Ismo de video van Youtube zou verwijderen. Op 8 december bleek dat de rapper uit Brabant de rechter aan zijn zijde had. Hij werd namelijk volledig vrijgesproken van alle aanklachten. De tekst ‘flikkers geef ik geen hand’ en de zin “Ik haat die fucking joden nog meer dan de nazi’s” werden beide als niet beledigend beoordeeld.

Vandaag werd bekend dat het Openbaar Ministerie zich niet bij de uitspraak neerlegt en in hoger beroep gaat tegen de vrijspraak van Ismo. Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en het COC riepen het OM eerder al op in hoger beroep te gaan en krijgen dus hun zin.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

16 December

4 comments

4 responses to “Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Ismo”

 1. tammer says:

  Was uiteraard te verwachten. Wordt steeds meer een politiek proces. Als het aan de machthebbers ligt mag een blanke caberetier meer zeggen dan een allochtone rapper.
  Tolerantie voor andere opvattingen wordt steeds kleiner. Trots dat veel NL-Rappers weerstand bieden.

 2. K says:

  Het is echt heel zielig om te zien hoe het om doet. Als deze move lukt is het echt triest gesteld met de freedom of speech in Nederland. BIG UP ISMO!!!!

 3. Zuid-1246 says:

  Stelletje racisten maar was al te verwachten.
  Ze doen er ook nu alles aan om issy kapot te maken zelfs de politiek bemoeit zich er mee zegt toch genoeg

 4. Hammetje says:

  Niet janken en minder stoer doen wat je niet bent

Leave a Reply

Your email address will not be published.