Openbaar Ministerie wil ruim 8 ton aan ‘onverklaarbaar vermogen’ van JoeyAK in beslag nemen

Na de mishandeling zaak waar JoeyAK tot maart van dit jaar voor vastzat volgt nu de zogenoemde ontnemingsvordering. Vandaag was de eerste inleidende zitting waarin justitie claimt dat JoeyAK € 815.000,- aan vermogen heeft dat niet valt te verklaren. Hij zou dit bedrag volgens de recherche in 2018 en 2019 verdiend hebben aan voornamelijk drugshandel. Het Openbaar Ministerie wil het volledige bedrag van de rapper innemen zo meldt Het Parool.

Samen met advocaat Wouter de Zanger mag Joey aantonen dat de berekening van de recherche niet klopt. Zijn manager, zijn vaste DJ en een collega-rapper zullen verklaren dat hij veel meer verdiende aan zijn muziek en optredens dan gedacht wordt. Veel zou daarbij buiten de boeken gegaan zijn. Een vierde getuigen moet verklaren of hij een Rolex ter waarde van € 13.000 heeft gekregen van de rapper.

Naast de ontnemingsvordering loopt het hoger beroep in de mishandeling zaak nog en zit hij momenteel vast op verdenking van het gijzelen en mishandelen van een man. Ze zouden de man meegenomen hebben in een busje nadat hij zich negatief zou hebben uitgelaten hebben over de rapper.