Opnieuw voetballer in elkaar gezakt na hartstilstand

De meeste mensen herinneren zich nog wel het beeld van Cristian Eriksen die afgelopen zomer op het EK in elkaar stortte. De Deense international kreeg een hartstilstand, maar door adequaat werk van het medisch personeel kwam hij er weer bovenop. In een minder ernstig geval dit weekend, moest Sergio Aguero van Barcelona het veld verlaten met pijn in zijn borst. In het ziekenhuis bleek het te gaan om een hartritmestoornis. En gisteren was er opnieuw een voetballer die in elkaar zakte.

De 28-jarige Emil Pálsson van de Noorse club Sogndal stortte maandagavond na twaalf minuten spelen in elkaar op het veld. De IJslandse voetballer kreeg een hartstilstand en moest direct op het veld gereanimeerd worden. De reanimatie was een succes en hij werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Pálsson is eenmalig international van IJsland en staat onder contract bij Sarpsborg. Zij verhuren hem momenteel aan Sogndal waar hij ploeggenoot is van Nederlandse keeper Renze Fij. Hij maakt het naar omstandigheden goed, maar verdere gevolgen voor, met name zijn carrière, zijn nog niet bekend.