‘Overvallers verantwoordelijk voor de gewelddadige overval op Sterling’s woning zijn opgepakt’

Twee mannen zijn gearresteerd voor mogelijk betrokkenheid bij de gewelddadige inbraak op het huis van Engels international Raheem Sterling. De twee verdachten zijn gisteren terwijl ze een poging deden tot een nieuwe inbraak ingerekend door meerdere helicopters en een honden brigade.

De politie verdenkt de twee ook van de inbraak op Chelsea speler omdat ze gisteren werden ingerekend in een nabij gelegen wijk van de woning van Sterling.

“Enquiries are ongoing to establish whether there are links between these arrests and the break-in reported to us over the weekend,” legt een vertegenwoordiger van de Politie uit.

Sterling moest afgelopen zondag met Engeland spelen tegen Senegal, maar ongeveer twee uur voor de wedstrijd kwam het bericht naar buiten dat de speler halsoverkop was vertrokken naar de UK vanwege familieomstandigheden. Toen de wedstrijd eenmaal bezig was kwam het nieuws naar buiten dat Sterling doelwit was geworden van een brute overval en dat ze gezin aanwezig was in de woning ten tijde van de inbraak. Er zouden juwelen en sieraden ter waarde van ongeveer 350.000 euro zijn buitgemaakt.

Sterling heeft aan bondscoach Southgate laten weten dat als zijn gezin weer “veilig” is hij het eerste vliegtuig richting Qatar pakt en de draad weer oppakt op het WK.