Politie komt met nieuwe informatie over dood Lukoki

De politie heeft geen verband gevonden tussen de dood van Jody Lukoki en een mishandeling die eerder heeft plaatsgevonden in Almere. Wel zijn de afgelopen periode vier mannen opgepakt voor die bewuste vechtpartij, van wie er op dit moment nog een vastzit. Dat laat de politie weten.

De vechtpartij vond op 1 mei plaats in Almere. De 29-jarige voetballer raakte hierbij gewond. Vorige week werden drie van de verdachten opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man uit Almere, een 35-jarige man uit Heino en een 23-jarige man uit Hilversum. Zij mochten na verhoor weer vertrekken. Eerder deze week werd een 35-jarige MMA-vechter uit Almere opgepakt, die vrijdag wordt voorgeleid. De 35-jarige verdachte wordt verdacht van poging doodslag, de rest wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.

Jody Lukoki stierf op 9 mei in het ziekenhuis. Uit onderzoek is echter gebleken dat er geen verband is tussen de mishandeling en zijn latere overlijden. Er zou een sectie op zijn lichaam zijn uitgevoerd om duidelijkheid te krijgen. De politie doet verder geen uitspraak over de exacte doodsoorzaak van Jody Lukoki.

De profvoetballer speelde in Nederland voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle. De Amsterdamse voetballer boekte na zijn periode bij PEC grote successen als speler bij Ludogoretz in Bulgarije. Hij keerde vorig jaar bij FC Twente terug in de Eredivisie, maar door een zware knieblessure kwam hij dit seizoen niet in actie.