Politie van New York dwingt Rolling Loud drillrappers van line up te halen, ook Digga D ontbreekt

Dit weekend is het tijd voor Rolling Loud New York met Nicki Minaj, A$AP Rocky, Future, Playboi Carti, Lil Uzi Vert, 21 Savage en vele anderen. Het festival vindt plaats in Queens en het belooft los te gaan. Een dag voordat het festival begint kreeg de organisatie slecht nieuws. Op last van de politie moeten ze verschillende drillrappers van de line up halen. Het gaat in dit geval om Ron Suno, 22Gz en Sha Ek, die niet het podium mogen betreden. In 2019 kreeg het festival met eenzelfde situatie te maken en toen ging het om Casanova, Sheff G, Pop Smoke en 22Gz.

De assistent chef van de NYPD zegt dat deze rappers zorgen voor een verhoogd risico op geweld als ze op zouden treden. Rolling Loud organisator Tariq Cherif kon niet anders dan de bevelen van de autoriteiten opvolgen om niet in de problemen te komen met de vergunningen.

Opvallend is dat, naast Ron Suno, 22Gz en Sha Ek, ook Digga D niet terug te vinden is op de timetable. Hij zou aanstaande zondag op het Snipes podium staan, maar het lijkt er op dat dat niet doorgaat. Het is echter niet bekend of dat ook op advies van de politie is, maar met zijn verleden in het achterhoofd zou dat zomaar kunnen.