Politie voert de druk op Zone6 op: ‘Verzoek gedaan aan YouTube om kanaal te sluiten’

Het Parool kwam dit weekend met het nieuws naar buiten dat de druk op Zone6 in Amsterdam wordt vergroot. Politie, justitie, gemeente en het Regionale Informatie- en Expertisecentrum (Riec) zijn in samenwerking met de Belastingdienst en de Fiod alles op alles aan het zetten om het voor de formatie uit Holendrecht moeilijk te maken.

In de samenwerking van de instanties wordt er naast de harde kern van Zone 6 ook gekeken naar het netwerk van vrienden, kennissen, familieleden en zakenpartners van Zone 6. Een betrokkene laat weten: “We willen dat het idee gaat leven dat je vanuit de overheid een boel gezeik krijgt als je je met bepaalde personen inlaat.”

Zo is er gekeken naar waar de overheid druk kan zetten om het netwerk te destabiliseren daar waar de onderwereld en bovenwereld in elkaar verweven raken. Zo zou het label MPG Music onder de loep zijn genomen en probeert de overheid ouders van kinderen aanwezig in video clips van het label actief te benaderen. Ook is hierbij de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Een nog opvallender drukmiddel is dat Het Parool meldt dat de politie een officieel verzoek heeft gedaan bij YouTube om het kanaal van MPG Music te laten sluiten. Dit zou mogelijk niet de eerste keer zijn dat dergelijk verzoek gedaan wordt, aangezien JoeyAK al eerder meldde dat zijn Instagram account @joeyakz6 op verzoek van de politie was gesloten.