Portugese international aangeklaagd voor verkrachting 17-jarig meisje

Ruben Semedo heeft zich in de nesten gewerkt. De verdediger van de Griekse kampioen Olympiakos is in Athene voorgeleid aan een openbaar aanklager, omdat hij ervan wordt verdacht een 17-jarig meisje te hebben verkracht. De 27-jarige voetballer werd een dag eerder gearresteerd.

Het 17-jarige meisje zou aan de politie hebben verklaard dat de voetballer en een 40-jarige man haar naar zijn huis hadden meegenomen en haar daar hadden verkracht. De advocaat van de Portugese voetballer ontkende de beschuldigingen. “Mijn cliënt beweert ook dat de vrouw 19 jaar is”, zei hij. De advocaat stelt dat Semedo en het slachtoffer deel uitmaakten van een groep die 15 uur bij elkaar was.

Zijn huidige voetbalclub Olympiakos, waar Semedo sinds 2019 voetbalt, heeft nog niet gereageerd op de situatie. Bij zijn vorige club, Villareal, kwam hij ook al in aanraking met justitie die hem in 2018 aanklaagde voor een poging tot moord, diefstal en illegaal wapenbezit. Hij werd destijds in Spanje veroordeeld tot vijf jaar celstraf, maar zijn straf werd opgeschort. Hij hoefde niet de gevangenis in, echter mag hij het land 8 jaar niet in.