Premier League-voetballer schoot onschuldige man neer, weigert te betalen

Odsonne Édouard lijkt zich in de nesten te hebben gewerkt. De kersverse spits van Crystal Palace zou in 2017 een willekeurige voorbijganger hebben beschoten met een airsoftwapen en nu weigert de 23-jarige voetballer een schadevergoeding van 24.000 euro te betalen aan het slachtoffer.

Francis Guiral, de persoon in kwestie die vier jaar geleden werd geraakt door de kogel van de profvoetballer en nu doof aan één oor is, doet in de Franse pers een wanhoopspoging om het geld van de 23-jarige spits te krijgen.

De Franse voetballer werd in het seizoen 2016/17 door Paris Saint-Germain verhuurt aan Toulouse. Tijdens zijn verhuurperiode bij Toulouse schoot Édouard de bovengenoemde 62-jarige op straat in het oor met een airsoftwapen. “Ik hoor niets aan één oor en de schok veroorzaakte tinnitus”, zegt het slachtoffer in de Franse krant La Dépêche. Hij vervolgde met: “Ik verlies mijn evenwicht als ik op de fiets zit of wandel. Dit verstoort duidelijk mijn dagelijks leven. Ik geef geld uit om normaal te leven.”

Eerder kreeg de Franse voetballer een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 6.000 euro. De voetballer ging in hoger beroep, maar dit mocht niet baten. De schadevergoeding werd namelijk verhoogd naar 24.000 euro. Echter was de voetballer niet aanwezig tijdens de uitspraak en daarnaast liet ook zijn advocaten niets meer weten. Édouard zou de 62-jarige man tot de dag van vandaag niets hebben betaald. “Ik heb nooit iets van hem gehoord, zelfs geen verontschuldiging”, aldus het slachtoffer.