Prodigy deelt zijn ervaringen uit de gevangenis in zijn eerste kookboek

1030579-prodigy-mobb-deep-617-409
Soms verandert de gevangenis een mens in betere zin. Dit geldt ook voor Mobb Deep’s Prodigy. In 2011 werd hij na een gevangenisstraf van drie jaar vrijgelaten. Sinds zijn vrijlating heeft hij hij het goed gemaakt met zijn partner Havoc en meerdere projecten uitgebracht. In 2011 heeft hij zelfs een mémoire, My Infamous Life, gedropt over zijn leven in de gevangenis.

Albert Johnson, of zoals wij hem kennen: Prodigy, maakt binnenkort zijn entree in de culinaire wereld. Prodigy maakt met zijn kookboek Commissary Kitchen: My Infamous Prison Cookbook op 11 oktober zijn debuut. Naast recepten deelt hij in zijn boek ook de fysieke, emotionele en psychologische aspecten van het eten in de gevangenis. In een interview met Hip Hop Dx legt Prodigy in een notendop uit, wat de essentie van zijn boek is:

“This project is very important to me because it chronicles my experiences plus the challenges I faced while I was locked up, particularly with my health,” I have sickle cell and food plays a big role in my life. I have to eat well to be well. At the same time, the book talks about other things and other people that I dealt with while I was in jail.”

prodigy-cookbook

28 September