Producer 40 legt uit waarom Kanye West als schrijver is gecredit bij Drake’s diss richting Kid Cudi en Pusha T

Kanye West
Drake heeft afgelopen week vier nieuwe tracks gedeeld en één van de meest besproken tracks was ‘Two Birds, One Stone’. Het nummer bevatte een diss richting Kid Cudi en (schijnbaar) Pusha T en mensen waren er niet blij mee.

Toen de track op Tidal verscheen werden de producer en tekstschrijvers van het nummer bekend gemaakt. De meest opvallende naam daartussen was Kanye West die als producer, componist en tekstschrijver werd gecredit. Dit gebeurde vlak nadat Kanye tijdens en concert zijn publiek vroeg voor Kid Cudi te zingen om hem te steunen in zijn strijd tegen depressie en zelfmoordgedachtes. Ook opvallend is dat Kanye meewerkt aan een track waarop een diss richting Pusha T staat, president bij Kanye’s G.O.O.D. Music. De geruchten over het meeschrijven en de hypocrisie van Kanye begonnen al snel op gang te komen.

Noah Shebib aka 40, die het nummer heeft geproduceerd, heeft uitleg gegeven. Volgens hem heeft Kanye slechts meegeholpen met het produceren van het nummer door de producer te helpen met wat drums in de productie. Niet het meest spectaculaire verhaal volgens 40, maar er is wel duidelijkheid.

2 November