Producer SirOJ brengt Top Notch en Noah’s Ark bij elkaar

Op 27 augustus komt het debuutalbum van producer SirOJ uit bij Top Notch én Noah’s Ark. De 22-jarige beatvirtuoos brengt de twee toonaangevende hiphoplabels van het moment bij elkaar voor een release met onder meer Jiggy Djé, Dio, Winne en Zwart Licht. De producer stond eerder met de instrumentale track Insomnia op de derde Hollandse Nieuwe compilatie.

De aankondiging van het nieuws werd ingeleid door twee dagen van onduidelijkheid. Dit ontstond doordat beide labels woensdag 14 juli een persbericht stuurden van vergelijkbare strekking, zónder de samenwerking te vermelden. Het bleek een grap van de Nederlandse Suge Knight en zijn eeuwige ´rivaal´ Puff Daddy (de namen Kees de Koning en Jiggy Djé willekeurig in te vullen) die voor de gelegenheid samen op de foto gingen.

Het idee van de creatieve labelconstructie komt van SirOJ zelf. “Ik werk al jaren met artiesten van beide labels en affilieer me bewust niet met één partij. Het is raar als Noah’s Ark mijn plaat zou promoten voor de publishing inkomsten van Top Notch artiesten en vice versa. Ik stelde mijn plan voor en beide partijen waren eigenlijk direct enthousiast. We gaan nu een speciaal contract opstellen. Het idee van de persberichten kwam van hen.”

Lees het artikel verder op 3voor12.nl

16 July